El Centre de Reempresa de Catalunya ha fet públic que ha aconseguit salvar 38 negocis gironins del tancament en el que portem d'any, gràcies al fet que una nova persona emprenedora n'ha agafat el relleu. Això suposa que un total de 45 llocs de treball s'han salvaguardat gràcies a la continuïtat d'aquestes empreses.

La Diputació de Girona i el Centre de Reempresa de Catalunya van presentar dilluns la renovació del conveni de col·laboració que mantenen per tal d'acostar la transmissió empresarial al conjunt de la demarcació de Girona. L'objectiu d'aquesta col·laboració, que existeix des del 2013, és evitar el tancament de negocis per falta de relleu a través de Reempresa, el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses que la patronal Cecot i la Fundació Autoocupació van posar en marxa l'any 2011.

Des del 2013, el Centre de Reempresa de Catalunya juntament amb la Diputació de Girona han evitat el tancament de 277 empreses gironines, amb la qual cosa s'han salvaguardat 682 llocs de treball del territori.

Les comarques on hi ha hagut el major nombre de casos d'èxit en empreses transmeses han estat el Gironès, la Selva i el Ripollès. Un 37,2% dels negocis que s'han venut a través de Reempresa han estat a la comarca del Gironès, seguida de la Selva, amb un 19,5% del total de casos d'èxit, i el Ripollès, amb un 10,83%.

L'hostaleria, els serveis i el comerç, amb una majoria de microempreses i petites empreses, representen el 95 % del total de casos d'èxit assolits en empreses transmeses.

«Ara més que mai»

Durant l'acte de renovació del conveni, el vice-president primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, va assenyalar que «ara més que mai cal evitar la desertització comercial dels municipis gironins». Per això, va remarcar que des de la Diputació de Girona «mostrem el nostre ferm compromís amb el projecte Reempresa», i va afegir que des de l'ens supramunicipal se segueix treballant «per desenvolupar polítiques actives que ajudin a mantenir i generar llocs de treball i riquesa a la demarcació de Girona».