L'Agència Europea del Medicament (EMA) té previst donar el seu vistiplau a la primera vacuna contra el coronavirus abans que acabi l'any, perquè comenci a ser distribuïda a partir de gener. Així ho va anunciar ahir el director de l'organisme, Guido Rasi.

En una entrevista publicada pel mitjà italià Il Sole 24 Ore, Rasi va dir: «Si les dades són sòlides, podrem donar llum verda a la primera vacuna d'aquí a finals d'any i començar la distribució a partir de gener». L'organisme que dirigeix Rasi creu que l'any que ve hi haurà sis o set vacunes disponibles, i va confirmar que aquest divendres van rebre «les primeres dades clínics de Pfizer per la seva vacuna».

«Hem rebut les dades preclíniques d'AstraZeneca, els dels assajos en els animals que ja estan avaluant i finalment hem tingut diverses discussions amb Moderna», va dir. Si la vacuna comença a subministrar-se al gener, els efectes sobre la propagació de virus, segons el parer de Rasi, començaran a notar-se «en cinc o sis mesos, especialment l'estiu vinent».