22 de novembre de 2020
22.11.2020
Diari de Girona

Blanes obre el termini per participar al XII Concurs «Bolleré» de Relats Breus

Hi poden participar joves de 12 a 25 anys, que tenen temps per presentar els originals fins al 5 de desembre vinent

21.11.2020 | 23:55
El lliurament de premis del concurs, l'edició passada.

La Biblioteca Comarcal de Blanes ha obert el termini per participar en la 12a edició del Concurs Literari Bolleré, que guardona els millors relats breus escrits per joves. Fins d'aquí a dues setmanes, el dissabte 5 de desembre, hi ha temps per poder presentar els originals al concurs. L'organitza l'Ajuntament de Blanes a través de la Biblioteca Comarcal, i té l'objectiu de promoure els valors culturals de la literatura, així com incentivar la creació literària entre els joves.

El concurs està adreçat a un ampli ventall d'edats, ja que abasta des dels 12 fins al 25 anys, aplegades en dos principals grups per edats. La Categoria A és per a joves de 17 a 25 anys, i la Categoria B, a nois i noies que tinguin entre 12 a 16 anys. La temàtica dels treballs és lliure, i es poden escriure en llengua catalana i castellana.

Hi ha quatre principals guardons al Concurs Bolleré, que seleccionen un primer premi i un finalista per a cadascuna de les dues categories. En la Categoria A per a joves de 17 a 25 anys el primer premi està dotat amb 500 ?, així com 150 ? per al finalista; i en la Categoria B per a joves de 12 a 16 anys el primer premi es guardona amb 200 ?, i amb 50 ? el relat triat com a finalista.

La proclamació del veredicte del jurat i també el lliurament de premis es farà en un acte públic que tindrà lloc a la Biblioteca Comarcal de Blanes el 29 de gener de l'any vinent. L'esdeveniment formarà part dels actes de celebració de l'aniversari de la «Biblioteca Jove».

Val a dir, per últim, que els treballs presentats tindran la propietat dels seus autors i autores, tot i que el consistori també es reserva els drets d'edició sobre les obres presentades o premiades.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook