La Fundació la Caixa ha anunciat la creació d'una nova convocatòria per impulsar projectes socials a Catalunya en el context actual d'emergència sanitària i social, amb una dotació de 5 milions d'euros. L'objectiu de la Convocatòria Catalunya 2020, que reformula els ajuts socials de l'antic conveni amb la Generalitat de Catalunya, és promoure iniciatives orientades a millorar la qualitat de vida i a fomentar la igualtat d'oportunitats de les persones que es troben en situació de vulnerabilitat.

Amb aquesta nova convocatòria, el Programa d'Ajuts a Projectes d'Iniciatives Socials, de la Fundació la Caixa, reforça el seu suport a les entitats que treballen per millorar la situació de les persones afectades especialment per les conseqüències de la crisi derivada de la Covid-19.

«El nostre compromís és més ferm que mai. Redoblem la nostra implicació amb la societat catalana, les entitats i els col·lectius més vulnerables obrint una nova convocatòria d'ajuts per donar resposta a la situació d'emergència social, conseqüència de la crisi generada pel coronavirus», expressa el director general de la fundació, Antoni Vila.

Sis àmbits d'actuació

La Convocatòria Catalunya 2020 contempla sis àmbits d'actuació: persones grans i reptes derivats de l'envelliment; discapacitat i salut mental; humanització de la salut; inserció sociolaboral; lluita contra la pobresa en l'àmbit familiar i contra l'exclusió social (inclou les activitats culturals per a la inclusió social), i interculturalitat i acció social.

Les entitats socials de Catalunya que treballen per millorar la qualitat de vida de les persones en situació vulnerable i fornin part d'algun dels àmbits citats poden presentar els seus projectes a partir d'ara amb un termini fins al 16 de desembre.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus