El president del PP, Pablo Casado, va visitar ahir Girona, on es va reunir amb el nou president del Consell General de Cambres de Catalunya, Jaume Fàbrega. En una intervenció a porta tancada i en la qual els periodistes no van tenir dret a preguntar, Casado va carregar contra la falta «d'estratègia nacional» del govern espanyol per fer front a la Covid-19 i que hi hagi un ministre de Sanitat «a temps parcial i a la fuga», en referència al també candidat del PSC a les eleccions, Salvador Illa. Casado també va avançar que el PP proposarà al Congrés un fons de 50.000 milions per injectar directament a les empreses viables que estan aturades per la crisi. D'aquesta manera, el PP fa seu el pla de Foment del Treball.

Casado, que va estar acompanayt pel candidat del PP a les eleccions catalanes, Alejandro Fernández, i la cap de llista gironina, Maria Àngels Olmedo, va lamenta que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no tingui «punt intermedi» i hagi passat de tenir totes les competències a l'inici de la pandèmia a «no fer res» en l'actualitat. I en aquest sentit, el president dels populars va defensar que hi ha d'haver un marc nacional i, alhora, donar marge a les comunitats autònomes.

Pel que fa al pla de xoc econòmic que defensa que necessita el país, Casado va proposar la creació d'un fons de 50.000 milions per a injectar directament a les empreses, ajornar els ERTO fins al final de l'estat d'alarma i una baixada d'impostos. «Si no es baixen els impostos, les empreses tanquen», va advertir el líder dels populars.