Argimon atribueix l'estancament de les dades a la incidència de la soca britànica

Argimon, en una imatge d'arxiu.

Argimon, en una imatge d'arxiu. / acn

acn. barcelona

Preguntat sobre si les eleccions del 14 de febrer podrien ser la causa de l'estancament de les dades, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va dir ahir que ho estan estudiant, però volen esperar que hagin passat dues setmanes dels comicis per donar els resultats definitius. En tot cas, ell creu que no han tingut un efecte determinant, ja que l'estancament de la baixada es va donar molt pocs dies després de les votacions, quan encara no podien haver tingut efectes. De fet, creu que el més probable causant de l'estancament és la nova soca britànica, que ja suposa el 40% dels casos i en pocs dies podria ser la soca predominant.

Sobre els cribratges en farmàcies, va explicar que s'estan ultimant els serrells per ampliar la prova pilot del barri de les Corts de Barcelona a un territori més gran, però cal veure si la capacitat de les farmàcies de donar tests i rebre mostres és suficientment gran perquè la logística surti a compte.

També s'està parlant amb els rectors de les universitats per començar en breu els cribratges als universitaris de primer curs, i poc després als estudiants de segon curs. Argimon també va fer balanç ahir del seguiment de les vacunacions, en una roda de premsa juntament amb la sotsdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas.