El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va alertar que la gent gran i els joves seran els que tindran més seqüeles en la salut mental derivades de la covid-19. En el primer dels casos, va explicar que una gran part del col·lectiu de persones d’avançada edat ha patit els efectes de «l’aïllament i la solitud». Pel que fa a la gent jove va detallar que, sovint, s’han sentit «incompresos» des de l’inici de la pandèmia. «Més enllà de les físiques, són els dos col·lectius que en tindran més», va subratllar. En aquest sentit, Argimon considera que calen accions destinades a la «recuperació» emocional de la població. També va assenyalar que s’haurà de treballar en la recuperació de l’activitat sanitària.

Inversió dels propers anys

D’altra banda, el conseller de Salut va anunciar que invertirà 5.000 milions d’euros en 5 anys per enfortir el sistema de salut.

Alguns dels punts claus seran el reforç del benestar emocional i la salut mental, que passarà a ser una «prioritat» del nou govern i la transformació de l’atenció primària. Respecte a aquest darrer punt,es promouran nous perfils professionals com psicòlegs, fisioterapeutes o nutricionistes i s’ampliarà el Pla d’Enfortiment de l’Atenció Primària amb l’objectiu d’arribar al 25% del pressupost de Salut.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus