Les intenses pluges que aquesta tarda afecten les comarques gironines estan causant lleus inunacions i destrosses arreu del territori. Protecció Civil ha activat l'Alerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya, l'INUNCAT, per previsió de pluges intenses aquesta tarda al quadrant nord-est del país, que comprèn les comarques gironines. Aquesta tarda hi està havent fortes precipitacions a molts punts del país, especialment a les comarques gironines i en algunes zones es poden superar els 20 litres per metre quadrat en 30 minuts. Les zones més afectades són les comarques del Ripollès, Garrotxa, Pla de l'Estany, Gironès, Baix Empordà, la Selva, Osona i Vallès Oriental. En aquests punts, els xàfecs van acompanyats de tempesta i, puntualment, de calamarsa o pedra. De fet, a Sant Joan de les Abadesses s'ha registrat una intensitat màxima de 26,7 litres per metre quadrat en 30 minuts.

A la ciutat de Girona, les pluges han inundat algunes zones, com la carretera Barcelona o la zona dels Químics tal com han compartit diversos usuaris a les xarxes. A l'entrada per l'Avellaneda s'ha produït un embús a causa de les inundacions. A la rotonda d'entrada situada sota el pas de la C-65 s'han quedat diversos cotxes atrapats per l'aigua. El trànsit a quedat restringit mentre els equips d'emergències retiraven els vehicles, fet que a causat cues en direcció a Quart i a Salt, i també de sortida en direcció a l'Avellaneda.

A Salt, els aiguats han afectat el CAP Alfons Moré, que s'ha inundat, de manera s'ha hagut de tancar el centre i l'activitat de tot el cap de setmana es traslladarà al CAP Jordi Nadal, tal com ha anunciat l'Ajuntament a través de xarxes. Encara no es poden valorar els danys.

13

El CAP Alfons Morè de Salt, inundat Marc Martí

Les pluges intenses estan deixant també registres importants a la Selva i la Garrotxa, així com també al Ripollès. A l'estació meteorològica de Vilobí d'Onyar s'han enregistrat fins a 48 litres per metre quadrat en 30 minuts. En aquesta població de la Selva s'han inundat diversos carrers i ha caigut un pal elèctric en la forta tempesta. A Sant Joan de les Abadesses se n'han recollit 26, segons el Meteocat. La tempesta pot afectar les properes dues hores altres comarques com el Pla de l'Estany, Osona i el Baix Empordà. Protecció Civil demana precaució en la mobilitat. El pla Inuncat està en estat d'alerta.

11

Afectacions a Vilobí d'Onyar David Aparicio

Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil ja s'ha fet arribar aquest avís a tots els municipis afectats, i s'ha demanat que es faci el tancament preventiu de tots els guals i punts inundables que hi hagi. També han recomanat a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per les fortes pluges, i també en les activitats a l'aire lliure. Així, sostenen, que cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no travessar rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s'esperen les intensitats i acumulacions més importants.