Posar en valor la trajectòria de dones migrants a les comarques gironines. Aquest és l’objectiu dels «Reconeixements Azahara: dones i diversitat», un guardó impulsat per l’Associació Azahara, que compta amb el suport de la Fundació Anna Lindh i l’Institut Europeu de la Mediterrània

La distinció, especifica l’entitat a través d’un comunicat, vol esdevenir també «un nou element catalitzador del talent gironí i un element de reconeixement públic a les dones que estan innovant en la gestió de la diversitat, la igualtat i la inclusió». A més, l’Associació Azahara subratlla que a través dels guardons volen «conscienciar i sensibilitzar sobre l’important paper de la dona migrant», i alhora «donar veu a bones pràctiques inspiradores». En aquesta primera edició s’ha reconegut la trajectòria de sis dones d'origen migrant i amb perspectiva intercultural que «estan transformant el món i signifiquen una autèntica inspiració per a dones i nenes de les comarques gironines i d’arreu del país». La selecció, especifica l’entitat a través d’un comunicat, s’ha fet a través d’una «comissió de treball interna». Amb tot, l’entitat subratlla que han volgut reconèixer dones que reuneixen els valors de la «solidaritat, compromís, transformació social, sostenibilitat i resiliència». Dones, en definitiva, que «es caracteritzen per la seva capacitat de lideratge i compromís».

A les portes del Dia Internacional de la Dona, l’Associació Azahara ha convocat l’acte de lliurament dels guardons, que se celebrarà demà a les sis de la tarda a l’Auditori Josep Irla de Girona.

Les dones premiades:

Fatou Kanteh

Fatou Kanteh DDG

Esportista i jugadora de futbol femení de Primera Divisió amb un gran compromís social a Banyoles.

Nabila El Gamouchi

Nabila El Gamouchi DDG

Emprenedora i propietària de Nabila Cafè, un local de referència a Olot que traspassa fronteres.

Tamara Cortés

Tamara Cortés DDG

Mestra i referent entre la comunitat gitana a Girona. Activista social a favor de l’educació i el trencament de prejudicis.

Jessenia Lagos

Jessenia Lagos DDG

Psicòloga i activista pels drets de les dones; especialment treballadores de la llar. Defensa la dignificació, la inserció laboral i l’alfabetització de les dones a les comarques gironines.

Chiraf Souilah

Chiraf Souilah DDG

Estudiant de Doctorat en Química Organometàl·licaMàster en Catàlisi Avançada i modelització molecular a l’Institut de Química Computacional i Catàlisi. Compromesa amb el teixit social d’Amer.

Amal Ayou

Amal Ayou DDG

Més coneguda com a Amal Style. És una figuerenca creadora de contingut i molt influent entre les dones empordaneses. A través de les xarxes socials dinamitza una gran comunitat de dones.