Els cellers empordanesos van rebre més d’una cinquantena de guardons a la XXVII Concurs de Vins, escumosos i vermuts de Catalunya que es va celebrar dissabte a l’Hotel Carlemany de Girona. Enguany es va superar la xifra de l’any passat, arribant a les 350 mostres presentades. Els Cellers Gerisena i Perelada van destacar entre els que van obtenir més guardons de les comarques gironines.

Agustí Ensesa, organitzador i col·laborador de Diari de Girona, ha destacat l’increment de participants i el fet que s’hagin presentat nous cellers petits. «Ens satisfà veure que el concurs, després de 27 anys, no està només consolidat, sinó que els cellers de tot Catalunya ens tenen confiança i ens envien mostres», diu Ensesa. Entre les mostres rebudes, a més, «hi ha moltes firmes importants que no havien vingut, i de petites, que després els ajuden els guardons». Més d’una cinquantena de guardons s’han endut els vins empordanesos a les medalles. Les dues mostres més ben puntuades de tots els vins i escumosos participants han estat Finca Barqueres, amb un vi negre criança 2018, del Celler Tomàs Cusiné; i Gramona La Cuvee, amb un vi escumós Corpinat Brut Gran Reserva 2017, del Celler Gramona. El concurs també entrega les Fulles, que premien exclusivament els vins embotellats a les comarques gironines.