Vuit instituts de les comarques gironines van rebre ahir els Premis ODS i Agenda 2030, concedits per la Diputació de Girona i la Coordinadora d’ONG Solidàries. En concret, es tracta dels instituts Josep Brugulat de Banyoles, Narcís Monturiol de Figueres, Salvador Espriu de Salt, Bosc de la Coma d’Olot, Abat Oliva de Ripoll, Pere Borrell de Puigcerdà, l’institut de Palafrugell i el de Santa Coloma de Farners.

A partir d’una exposició itinerant, els estudiants han treballat els Objectius de Desenvolupament Sostenible durant el curs. L’objectiu era conèixer-los, fer-se’ls seus i traslladar-los a projectes reals. Els alumnes han impulsat des d’auditories energètiques dels propis centres educatius (amb l’aplicació d’un sistema propi de recollida de deixalles); campanyes de divulgació; un projecte de recollida d’envasos per a conscienciar l’alumnat de la quantitat de residus generats o una campanya de recollida de roba.

El diputat d’Educació de la Diputació de Girona, Josep Piferrer, va assenyalar que «per a assolir els ODS cal ser-hi tots: institucions, associacions, professorat i alumnes» i el president de la Coordinadora d’ONG Solidàries de Girona, Jan Millastre, va destacar que els ODS «són més necessaris que mai per a una vida plena de totes les persones».