El campionat europeu de Dragon Boat, que acollirà l’Estany de Banyoles la primera setmana de setembre, ha anunciat que incorporarà un festival per empreses i una fira popular, la Fira del Drac.

L’esdeveniment, que s’havia d’organitzar inicialment a Ucraïna, però que a causa de la guerra s’ha traslladat a la capital del Pla de l’Estany, busca sumar d’aquesta manera «el món empresarial gironí i català». En concret, l’anomenat «Festival de Dragon Boat d’empreses» consistirà en una jornada lúdica-esportiva que permetrà cohesionar els equips a través de la pràctica d’aquest esport.

Segons l’organització, la jornada destinada a les empreses es durà a terme el 3 de setembre al matí i s’hi pot inscriure qualsevol empresa o entitat, i no és necessari que els seus components tinguin cap experiència prèvia en aquest esport.

La Fira del Drac

Una altra de les novetats que ha incorporat enguany aquest esdeveniment és La Fira del Drac, que se celebrarà el dissabte 3 i el diumenge 4 de setembre al Parc de la Draga i on hi conviuran, entre altres, actuacions músicals, activitats esportives, expositors artesanals, comercials o «foodtrucks».

Segons el president de l’Associació Espanyola de Dragon Boat i president del comitè organitzador de DBanyoles’22, Miquel Juncà, «Banyoles no ha potenciat prou la figura mitològica del seu drac i aquesta primera edició, aprofitant la presència de tants vaixells de drac a l’Estany, vol reivindicar aquest referent també de forma lúdica i esportiva, amb propostes per a tots els públics durant el cap de setmana del Campionat», va indicar.