Les comarques de Girona van patir ahir un fort temporal que va provocar destrosses en diferents municipis. Un dels més afectats va ser Roses on van caure arbres i es van arribar a tombar embarcacions a causa de la forta pluja que va caure amb intensitat a mitja tarda. Es dona el cas que el temporal d’aigua es va concentrar en molt poc temps: en només un quart d’hora van caure 30 litres per metre quadrat, quan el total de pluja caiuguda en tot el dia va ser de 37 litres per metres quadrat. 

Olot va ser un altre dels municiopis amb un forta afectació. La capital de la Garrotxa va registrar ahir a la tarda pluges torrencials que van deixar fins a 45 litres per metre quadrat en 30 minuts, segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya. La tempesta també va deixar fortes pluges i carrer inundats a Girona capital, a Salt i a diversos pobles de l’Alt Empordà, el Pla de l’Estany i la Garrotxa.

La forta tempesta caiguda a la capital garrotxina va obligar a suspendre el partit amistós que havia d’enfrontar l’Olot i el Barça Atlètic ahir a la tarda. A més, segons va informar Nació Digital, en alguns carrers es van produir inundacions. Segons van mostrar diversos usuaris a les xarxes socials, el clavegueram d’algunes zones d’Olot va col·lapsar i l’aigua va començar a sortir de sota terra. Un dels punts més afectats va ser el polígon de Pla de Baix i la zona de l’Estadi Municipal. 

Sarrià de Ter també va patir les conseqüències de la forta tempesta d’ahir a la tarda. Una gran branca va caure a sobre d’un vehicle que estava aparcat, el que va obligar a actuar la Policia Local i la brigada de jardineria.  

A causa d’aquest episodi de temps violent, els Bombers van rebre una vintena d’avisos de les comarques gironines, en la gran majoria de casos per inundacions. A més, també es van registrar problemes a l’autopista, arribant als quatre quilòmetres de retencions a l’AP-7 a Girona, en ambdues direccions, i tres més a Figueres. Davant d’aquesta situació, Trànsit va recomanar moderar la velocitat, augmentar la distància amb els altres vehicles i prudència amb les maniobres.

Les precipitacions van ser intenses a diversos punts de les comarques gironines. A la ciutat de Girona es van recollir gairebé 36 litres per metre quadrat en un termini de mitja hora, mentre que a Castelló d’Empúries en van caure 25,7 també en 30 minuts. A més, va haver-hi ratxes de vent de 90,7 quilòmetres per hora a Roses.  

Alguns usuraris van compartir a Twitter el que vivien: