Investiguen una venda fraudulenta d’electrodomèstics a Girona

La Guàrdia Civil n’identifica la responsable, una dona de 49 anys de nacionalitat espanyola

Una imatge d’arxiu d’un vehicle de la Guàrdia Civil. | EUROPA PRESS

Una imatge d’arxiu d’un vehicle de la Guàrdia Civil. | EUROPA PRESS / efe/ddg. Girona

efe/ddg. Girona

La Guàrdia Civil de València investiga una web fraudulenta que simulava la venda d’electrodomèstics després que 12 persones denunciessin aquests fets en diverses províncies, des de Girona a Cadis, passant per Barcelona, Astúries, Cantàbria, Lugo, Múrcia, Sevilla i València.

L’operació va tenir el seu origen en la denúncia d’una veïna de la localitat de Xest (València), que va assegurar haver estat víctima d’una estafa en adquirir a través d’una pàgina web un electrodomèstic que, després del corresponent pagament, mai havia rebut, segons van informar fonts policials.

Els agents es van adonar que en una pàgina web es publicitaven per a vendre diversos electrodomèstics a un preu molt inferior al del mercat actual. A partir d’aquí, van iniciar una investigació per a identificar-ne els responsables.

Més de 3.000 euros

Després de l’anàlisi del compte beneficiari del cobrament de les transferències, els agents de la Guàrdia Civil van descobrir un total de 12 abonaments per aquests mateixos conceptes, amb un valor total de 3.270 euros entre els dies 16 i 17 de maig, que van estar bloquejats per l’entitat bancària.

La pàgina web tenia registrat el domicili social a Màlaga, en una adreça i telèfon que pertanyia a una empresa de nom similar, actualment tancada, la qual cosa va fer sospitar als agents policials que havia estat creada de manera fraudulenta per a cometre aquests fets delictius, no tenint cap activitat comercial.

Finalment, els agents van aconseguir identificar la responsable de la plataforma fraudulenta de venda d’electrodomèstics. Es tracta d’una dona de 49 anys i de nacionalitat espanyola, actualment resident a la localitat de València de Don Joan. La presumpte artífex de l’operació està sent investigada per 12 delictes d’estafa. Les diligències han estat lliurades al Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Requena (València).