La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, preveu arribar a finals de la setmana que ve al pic de casos de bronquiolitis infantil, segons va explicar. Aquest és el virus respiratori que circula que més preocupa als responsables sanitaris, i que ha arribat entres 3 i 4 setmanes abans del que és habitual. Cabezas també espera arribar al pic de casos de grip al voltant de Nadal i que s’estima que, en el cas de la covid-19, s’hi arribi al gener. La secretària de Salut Pública va fer una crida a vacunar-se de la grip i de la covid-19, ja que hi ha «marge de millora». «M’hauria agradat que el ritme de vacunació anés una mica més ràpid», va dir.

Aquesta setmana, a l’espera de les dades d’ahir, els casos registrats per bronquiolitis han seguit augmentant respecte l’anterior, al voltant de l’1,7% i un total d’uns 1.900 casos. «És una onada important», amb xifres superiors a altres anys. Cabezas creu que és aquest virus el que més puja, juntament amb el de la grip, que «comença la seva temporada epidèmica», mentre que el de la covid-19 continua «força estable».

El virus que més preocupa és el de la bronquiolitis, ja que «està en uns nivells epidemiològics molt alts i està causant una repercussió assistencial important»,