Condemnat a 5 anys l'home que va intentar matar-ne un altre a punyalades en mig del carrer a Olot

Ha reconegut els fets i se li ha rebaixat la pena de presó perquè és drogoaddicte

El condemnat ha reconegut els fets davant el tribunal de la secció tercera de l'Audiència de Girona.

El condemnat ha reconegut els fets davant el tribunal de la secció tercera de l'Audiència de Girona. / Marina López (ACN)

Ariadna Sala

Ariadna Sala

La secció tercera de l'Audiència de Girona ha condemnat a 5 anys de presó l'home que va intentar matar-ne un altre a punyalades en ple carrer a Olot l'abril de 2021. L'acusat ha admès que el 4 de febrer de l'any passat va abordar per carrer la víctima mentre caminava per l'avinguda del Morrot d'Olot i que va propinar-li dues ganivetades al coll amb un ganivet de cuina. La víctima va fugir, amb l'acusat trepitjant-li els talons, però va tenir la sort que una ambulància circulava per la zona i els tècnics el van poder socórrer.

Gràcies a un pacte entre la defensa del processat i la fiscalia, que li ha apreciat un atenuant de drogoaddicció, s'ha rebaixat la pena a 5 anys de presó -inicialment li'n demanava 9 per un delicte d'homicidi en grau de temptativa-. El pacte també inclou una mesura de prohibició d'aproximació i de comunicació amb la víctima durant 5 anys. Pel que fa a la responsabilitat civil, li haurà de pagar 3.300 euros per les lesions que li va provocar i 14.000 més per les seqüeles que li han quedat. La condemna és ferma perquè totes les parts han renunciat a presentar un recurs.

El tribunal l'ha informat que podrà demanar la suspensió de la pena durant el procés d'execució de la sentència. S'haurà de sotmetre a una valoració d'un metge forense, que serà qui emetrà un dictamen favorable o desfavorable.

El condemnat ha estat en presó provisional des dels fets.