Vall de Núria és la primera estació d'esquí d'Espanya on el telèfon mòbil es converteix en forfet

La identificació als torns del tren o telecadires es fa a través de la tecnologia Bluetooth de l'aparell

Imatge d'una de les pantalles dels remuntadors de Vall de Núria que faciliten el pas gràcies al forfet al mòbil.

Imatge d'una de les pantalles dels remuntadors de Vall de Núria que faciliten el pas gràcies al forfet al mòbil. / Ferrocarrils de la Generalitat

ACN

Vall de Núria s'ha convertit en la primera estació d'esquí de Catalunya i també de tot l'Estat en convertir el telèfon mòbil en un forfet. La nova iniciativa, anomenada Skiwallet, permetrà accedir a remuntadors i trens turístics a través d'un bitllet electrònic que l'usuari tindrà al mòbil. La identificació als torns del tren o telecadires es farà a través de la tecnologia Bluetooth de l'aparell. El president de Ferrocarrils, Toni Segarra, ha destacat el mòbil com un suport que tothom té sempre a mà i que és el dispositiu "més pràctic per utilitzar com a forfet". Segons expliquen en un comunicat, l'objectiu d'aquesta mesura és facilitar la compra i l'ús als visitants i disminuir els forfets d'un sol ús, així com la reducció de residus.

El forfet BLE SkiWallet de Vall de Núria es pot comprar on line, a les màquines d’autovenda i a les taquilles de l’estació. Per a fer-lo servir cal instal·lar l’aplicació "Axess SkiWallet" i descarregar el bitllet al telèfon. BLE SKiWallet és compatible tant per a telèfons amb sistema operatiu iOS com amb els models Android.

El telèfon de l’usuari pot estar en mode-avió i sense dades, només es requereix tenir activat el Bluetooth i portar el dispositiu mòbil a la butxaca. A més, cada vegada que l’usuari passa per un torn, el display d’aquest mostra el nivell de bateria del telèfon.