Cabanes arriba als 29,2°C, el màxim valor des de fa 25 anys

Catalunya frega els 30°C en una altra jornada de rècord

Vianants passejant sota la calor, a Girona

Vianants passejant sota la calor, a Girona / Aniol Resclosa

EFE

Els termòmetres s’han tornat a enfilar avui a Catalunya, on algunes localitats han fregat els 30 °C, una temperatura rècord en un mes de març en molts llocs de la geografia catalana.

Segons dades recopilades del Servei Meteorològic de Catalunya, la màxima d’aquest dilluns s’ha registrat a Cabanes, on s’ha arribat als 29,2 °C, seguida de Seròs (Lleida) amb 28,8 °C, unes temperatures més pròpies de l’estiu que de l’hivern.

A Cabanes, avui han batut el rècord de calor d’un mes de març i que datava del 17 de març del 1997, fa més de 25 anys, quan el termòmetre va marcar 28,7 °C, i a Anglès han registrat 28,7 °C, i han superat en una dècima el rècord que tenien des del 16 de març del 2014.

Arribada d’un front fred

També han batut rècords de calor el març de fa més de 20 anys les estacions de Gimenells (Lleida), Raimat (Lleida) i Sant Martí de Riucorb (Lleida), amb registres de 27,5 °C, 26,7 °C i 25,7 °C, respectivament.

En total avui s’han superat marques tèrmiques d’aquest mes en sis del centenar d’estacions meteorològiques automàtiques de l’SMC amb més de 20 anys de dades recopilades.

Les prediccions, no obstant, apunten que un front fred arribarà aquesta nit a Catalunya i les temperatures baixaran demà. De fet, segons el Servei Meteorològic, amb l’arribada d’aquest front fred a última hora d’avui els valors decreixeran de forma acusada a nivells mitjans: hi pot haver descensos tèrmics d’11°C.

En conseqüència, les temperatures màximes baixaran de forma brusca, excepte a la costa, on la caiguda serà menys acusada.