La recollida selectiva domèstica al Pla de l’Estany assoleix el 65% durant el gener

El conseller de Medi Ambient del Consell Comarcal, Jordi Burch, destaca "l’esforç i la bona participació dels veïns"

Una àrea tancada de Camós amb contenidors intel·ligents, remodelada recentment.

Una àrea tancada de Camós amb contenidors intel·ligents, remodelada recentment. / Consell Comarcal del Pla de l'Estany

Redacció

La recollida selectiva domèstica al Pla de l’Estany (majoritàriament en la modalitat porta a porta) va assolir el 65% durant el gener de 2023. Tot i això, en els municipis on el nou model ja està més avançat, el percentatge de recollida selectiva domèstica en el primer mes de l'any va arribar al 79% en el cas d'Esponellà i Fontcoberta; al 80% a Camós i Porqueres; i Serinyà va aconseguir arribar al 86%.

El conseller de Medi Ambient del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Jordi Burch, destaca "l’esforç i la bona participació que estem tenint dels nostres veïns i veïnes des de l’inici del nou sistema de recollida de residus".

A la resta de poblacions de la comarca els percentatges encara són inferiors perquè el sistema de recollida encara no està implementat al 100%.

Les àrees d’aportació de Sant Miquel de Campmajor

Les dades recollides per l’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal també reflecteixen els resultats de les àrees d’aportació tancades i contenidors intel·ligents de Sant Miquel de Campmajor. Aquest municipi és el primer de la comarca en el que s’hi ha implantat aquesta tecnologia, a partir d'on s'ha assolit un 68% de recollida selectiva.

Aquest sistema d’àrees tancades amb contenidors intel·ligents també està en marxa als disseminats de Porqueres i Camós des de fa unes setmanes i aquesta setmana han començat a construir-se les àrees de Palol de Revardit. Un cop acabada, es farà a Cornellà del Terri.