La Creu Roja de Girona recull 123 quilos d’escombraries per a preservar els rius

Una seixantena de participants netegen les lleres del riu Tordera, el Ter i els voltants de l’estany de Banyoles

Dos participants recollint escombraries al riu Tordera.

Dos participants recollint escombraries al riu Tordera. / CREU ROJA GIRONA

DdG

La Creu Roja de Girona i el projecte LIBERA han recollit un total de 123 quilos d’escombraries a la llera del riu Tordera a Blanes, al riu Ter al seu pas per Camprodon i als voltants de l’estany de Banyoles. Una seixantena de persones van participar en la iniciativa.

Des de fa set anys, l’entitat i el Projecte LIBERA (de SEO/BirdLife en aliança amb Ecoembes) duen a terme un programa per a quantificar i classificar els residus presents a les platges, rius, muntanyes i mars per tal d’evitar-ne el deteriorament i impulsar la consciència mediambiental sobre la necessitat de tenir cura i preservar la natura. Al llarg de l’any passat, els residus plàstics van ser els que més van predominar en la recollida (van representar el 34,6% del total). També es van comptabilitzar fins a 260 burilles, amb també forta presència de llaunes de begudes i bosses. A les platges, a banda dels plàstics, van detectar una forta presència de residus higiènics sanitaris.

Per a revertir aquesta problemàtica, la Creu Roja impulsa diversos tallers per a crear consciència sobre l’impacte de les escombraries en l’entorn natural. L’entitat treballa amb diferents col·lectius, fent especial èmfasi en els col·lectius en situació o risc de vulnerabilitat, ja que assegura que «són els que pateixen amb més intensitat els efectes de la degradació de l’entorn natural».