L’Escola d’Art d’Olot crea en Boru-Boru, la nova figura de la faràndula local

Vol ajudar a les persones migrants a integrar-se en la cultura catalana participant en les festivitats tradicionals

Boru-Boru, la nova figura del bestiari.

Boru-Boru, la nova figura del bestiari. / Ajuntament d'Olot.

DdG

L’Escola d’Art d’Olot ha creat en Boru-Boru, una nova figura del bestiari en forma de drac. Obra de les alumnes del segon curs del Cicle d’Escultura Aplicada a l’Espectacle, la nova peça vol promoure la unitat i la integració.

La nova incorporació és el resultat d’un projecte realitzat per a la Fundació ‘Alas y Viento’ i els ‘Amics de la UNESCO’, en el marc del projecte Talent Creatiu i Empresa impulsat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. La nova peça, que a partir d’aquest mes d’abril s’incorpora a la faràndula local, està inspirada en les màscares Saqra i Boruka de la col·lecció ‘Alas y Viento’ i representa una bèstia de foc, molt present en la cultura i el bestiari popular de Catalunya i especialment de la Garrotxa. El drac vol representar la fusió de cultures, fent-se més evident en la varietat de colors, textures i formes per a simbolitzar i promoure la diversitat i la unió de les diferents cultures.

Boru-Boru, la nova figura del bestiari.

Boru-Boru, la nova figura del bestiari. / Ajuntament d'Olot

A més, en Boru-Boru vol ajudar a les persones migrants a integrar-se en la cultura catalana a través de la participació i celebració de les festivitats tradicionals de la cultura garrotxina.