Tres bars de Girona seran l’escenari del festival divulgatiu de ciència

L’organització destaca l’èxit de l’any passat i l’esdeveniment «Pint of Science» es farà en un bar nou

Una de les ponències de l'any passat.

Una de les ponències de l'any passat. / Marc Martí

DdG

Tres bars de la ciutat de Girona acullen del 22 al 24 de maig el festival Pint of Science, un esdeveniment de caire internacional que té com a objectiu divulgar la ciència, a través de xerrades sobre diverses temàtiques científiques en un ambient «distès».

Dels 25 països que formen part del festival, Espanya serà el segon que més esdeveniments acollirà en aquesta vuitena edició. Durant 3 dies, més de 550 científics oferiran xerrades en què es tractaran temes d’actualitat amb un llenguatge molt accessible pel públic que tindrà la possibilitat de fer preguntes als científics més rellevants del panorama estatal. Totes les sessions seran gratuïtes.

El festival a Girona tractarà temes d’actualitat com l’ús de la intel·ligència artificial en medicina o la gestió dels recursos hídrics per garantir l’activitat humana. Els bars on es faran les ponències seran la cerveseria Kerunta, el bar Cu-Cut -s’incorpora enguany- i la cafeteria Sbar-jo. En aquesta edició participaran ponents de centres de recerca, universitats i entitats de la comunitat científica gironina, entre els quals hi ha la reconeguda Sílvia Osuna.