Campanya de controls policials per frenar la sinistralitat dels motoristes

Han mort 17 persones d'aquest col·lectiu a Catalunya, tres a Girona, des de principis d'any

Mossos de trànsit, en una foto d'arxiu

Mossos de trànsit, en una foto d'arxiu / DdG

DdG

Campanya de controls de Mossos d'Esquadra i Policies Locals per frenar la sinistralitat dels motoristes. Han mort 17 persones d'aquest col·lectiu a Catalunya, tres a Girona, des de principis d'any. L'últim precisament divendres passat arran d'un xoc frontal amb un cotxe de Saus. El conductor del turisme va acabar detingut per homicidi prudent.

Aquesta nova campanya comença avui i acaba diumenge i està coordinada pel Servei Català de Trànsit. Té com a objectiu per vetllar per la seguretat dels motoristes.

Els policies controlaran l’ús correcte del casc dels conductors i dels acompanyants, la documentació del conductor i del vehicle (permís de circulació, ITV i assegurança) i la conducta circulatòria tant dels motoristes com de la resta de conductors.  

En la darrera campanya coordinada de controls a motocicletes i ciclomotors del 18 al 24 de juliol del 2022, es van imposar 595 denúncies en una setmana (85 sancions al dia de mitjana):  345 relacionades amb la documentació del vehicle i 65 amb la documentació del conductor; 147 per no dur o portar mal cordat el casc i 38 per la conducta en la circulació

"Prudència"

Cal recordar que amb l’arribada del bon temps, incrementa l’ús de les motocicletes i pot augmentar-ne la sinistralitat. Per tant, des del Servei Català de Trànsit fan una crida a "la prudència" i demanen "més percepció del risc i consciència "de la mateixa fragilitat als motoristes, així com "respecte i prudència vers als motoristes" a la resta de conductors.

Aquesta campanya policial de prevenció d’accidents entre els motoristes dona continuïtat a la intensificació de la vigilància per frenar la sinistralitat d’aquest col·lectiu, des del passat 22 d’abril i fins al 14 de maig. Durant aquestes setmanes, l’SCT i la Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra han intensificat els controls PREMOT. Durant aquest període s’han portat a terme 784 controls, en els quals s’ha aturat a 14.993 vehicles i s’han interposat un total de 2.942 denúncies.

Aquest cap de setmana se celebra la Rider1000, un esdeveniment motociclista no competitiu de 1.000 km per carreteres obertes al trànsit en el qual hi participaran més de 2.000 motoristes. En el marc de la Rider1000, divendres 26 de maig el Servei Català de Trànsit desenvoluparà una sessió del programa Formació 3.0 a Manresa. A més, des dels Mossos d’Esquadra es realitzarà un dispositiu específic de trànsit arran d’aquest esdeveniment al llarg del cap de setmana una quinzena de vies entre les quals hi ha la C-25, C-55, C-13, C-14, C-28, A-2. La prova es fa sobretot al centre i sud de Catalunya.