Recuperen a Riudellots una furgoneta robada amb 1.000 caixes d'encenedors sostretes d'un camió a Vilademuls

Els Mossos van localitzar el vehicle que havia estat robat a Badalona al polígon selvatà gràcies al sistema GPS

Eva Batlle

Eva Batlle

Els Mossos d'Esquadra van recuperar ahir a Riudellots de la Selva una furgoneta robada carregada amb prop d'un 1.000 de caixes d'encenedors sostretes d'un camió aquell mateix dia a Vilademuls.

Els agents de la comissaria de Santa Coloma de Farners van localitzar el vehicle sostret a Badalona al polígon selvatà gràcies al sistema GPS.

Per cometre el robatori al tràiler, els lladres van utilitzar una furgoneta que van robar la mateixa nit de dilluns a dimarts a Badalona. L'ús de vehicles robats és habitual per cometre robatoris d'aquest estil, els anomenats "teloners" -tot i que en aquesta ocasió no van tallar la lona del camió- .

Arran de la denúncia del robatori del vehicle i a través del GPS del vehicle, els Mossos la van poder localitzar a Riudellots de la Selva.

La sorpresa va venir després, la van trobar carregada de caixes amb encenedors. N'hi havia 980. Aquest sistema, el de deixar la càrrega robada en furgonetes, també és un aspecte que solen fer els lladres "teloners" a l'espera de transportar-la a alguna altra nau per descarregar la mercaderia i després revendre-la.

En poques hores

Els agents van començar a investigar i indagar d'on procedien i finalment, un van poder relacionar amb un robatori amb força a l'interior d'un camió d'aquella mateixa nit a les comarques de Girona, és a dir, feia poques hores.

El robatori es va produir de matinada a l'àrea de descans de l'AP-7 que hi ha a Vilademuls, ubicada al quilòmetre 46,5 de la via ràpida. El camioner estava dormint i els lladres van trencar el cadenat del vehicle i se'n van emportar la càrrega: prop de 1.000 caixes d'encenedors BIC.

Així doncs, van poder recuperar la càrrega robada i també la furgoneta sostreta. Amb tot això, els Mossos d'Esquadra han obert una investigació i busquen els lladres.