Oberta la convocatòria a Olot per incorporar sis agents de policia

Les sol·licituds per formar part del cos policial es podran presentar fins al dimecres 5 de juliol

DdG

Olot va obrir el passat dijous la convocatòria per a la provisió de sis noves places d’agents de la Policia Municipal del municipi. El plenari de l’Ajuntament d’Olot del passat febrer va aprovar la modificació de la plantilla de personal de cara al 2023, que incorporava els nous efectius policials. La convocatòria es va publicar 8 de juny al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i fins dimecres 5 de juliol restarà obert el període de presentació de sol·licituds.

Les noves incorporacions responen a la voluntat del Consistori d’augmentar la plantilla de la Policia Municipal d’Olot per donar resposta a les necessitats actuals i permetre la creació de noves unitats com la Unitat Operativa especialitzada -formada per un caporal i tres agents- que «actuaran contra l’incivisme, la delinqüència, les ocupacions il·legals i portaran a terme controls a espais potencialment conflictius», segons detallen des de l’Ajuntament.

El municipi pretén crear una unitat per actuar contra l’incivisme, la delinqüència i les ocupacions il·legals

D’aquesta manera, el cos comptarà amb nous agents així com darrerament ha incorporat novetats tecnològiques com les vuit càmeres unipersonals, nous lectors de matrícules als accessos de la ciutat i noves càmeres de vigilància i un dron per situacions d’emergència. «Tots aquests nous aparells contribueixen a millorar les tasques de seguretat ciutadana», asseguren.