Noguer acomiada el mandat a la Diputació reivindicant la tasca durant el Gloria i la covid-19

El diputat més veterà, Albert Piñeira, deixa la corporació després de setze anys

Miquel Noguer i Pau Presas, junts a la Diputació, en una foto d'arxiu.

Miquel Noguer i Pau Presas, junts a la Diputació, en una foto d'arxiu. / ACN

Laura Fanals

Laura Fanals

La Diputació de Girona ha celebrat el darrer ple ordinari del mandat, que ha servit per posar punt i final a una legislatura que segons el president, Miquel Noguer (Junts), «no ha estat fàcil», ja que han hagut de fer front a situacions com el temporal Gloria o la pandèmia de la covid-19. Tot i això, Noguer ha destacat la rapidesa de la Diputació per afrontar aquestes situacions i, sobretot, per ajudar els ajuntaments a fer-los front. També ha subratllat que el govern de Junts i ERC ha funcionat de manera «única» i «compacta», de la qual cosa s'ha felicitat. De fet, els dos partits ja han acordat reeditar el pacte de cara al proper mandat. La nova Diputació, tanmateix, encara no té data de constitució, ja que està pendent de la resolució judicial sobre una papereta a Olot, que va posposar la constitució de l’Ajuntament de la capital garrotxina. 

En el seu darrer discurs del mandat, Noguer ha agraït la tasca de treballadors i diputats, inclosos aquells que van començar l’any 2019 i han hagut de plegar per diverses circumstàncies. El president provincial ha subratllat que ha estat una legislatura marcada pel Gloria i la covid-19, però s'ha felicitat per la ràpida reacció de la Diputació en ambdós casos. En el cas del temporal, ha indicat, «vam ser l’administració més ràpida a l’hora d’oferir recursos per refer allò que s’havia fet malbé, i no només el que era de la nostra competència, sinó que vam legislar ràpidament per poder fer front a les altres despeses dels ajuntaments, sobretot en manteniment». Pel que fa a la covid-19, Noguer ha reivindicat que la Diputació havia actuat per «ajudar i posar a disposició dels ajuntaments els diners per poder atendre la ciutadania i garantir el subministrament de gels, mascaretes, etc.». 

Comiat dels diputats que ja no són regidors

El ple ha servit per acomiadar els diputats que no repeteixen com a regidors i que per tant ja no hi seran durant el proper mandat: Josep Piferrer, Eduard Llorà, Montse Mindan, Jaume Dulsat, Marta Guillaumes, Joan Fàbrega i Albert Piñeira. Aquest últim s'ha acomiadar després de setze anys a la corporació, ja que és el diputat més veterà: «He vist passar cinc presidents i molts companys i companyes», ha indicat, tot reivindicant que la corporació «fa una feina important que a vegades no es coneix prou». Guillaumes, per la seva banda, ha dit adeu destacant que ha defensat «amb convicció i vehemència» les idees de la CUP, que a partir d’ara seran defensades per dos diputats.

Subscriu-te per seguir llegint