Troben un home mort i envoltat de joguines sexuals a Besalú

S'ha de practicar l'autòpsia però d'entrada s'apunta a una mort per asfíxia i accidental

Els Mossos investiguen els fets

Mossos, en una foto d'arxiu

Mossos, en una foto d'arxiu / El Periódico

DdG

Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort d'un home de 66 anys a Besalú que va ser localitzat envoltat de jocs sexuals. Segons avança El PuntAvui i ha confirmat Diari de Girona, l’home estava penjat d’unes corretges des del sostre, despullat i envoltat d’objectes sexuals per estimular-se.

La troballa la van fer aquest dimecres després que el fill alertés la policia que no es podia comunicar amb el pare des de feia uns cinc dies. Va ser un vigilant i un veí que es van trobar l'escenari amb l'home nu i penjat en un terrat de la casa del carrer Blanqueria. Arran dels fets, els Mossos es van traslladar a lloc i van activar la comitiva judicial.

Habitatge del carrer Blanqueria on van trobar l'home mort

Habitatge del carrer Blanqueria on van trobar l'home mort / DdG

Els policies apunten d'entrada a una mort accidental i que l'home s'ho hauria fet tot sol. Amb tot, encara falta realitzar l'autòpsia que se li realitzarà a l'Institut de Medicina Legal i Forense de Girona i d'entrada, tot apunta que hauria mort per asfíxia.

La autoasfixia eròtica és una pràctica sexual consistent a aplicar pressió en el coll intencionadament per a obtenir més plaer. La pràctica de limitar la disponibilitat d'oxigen amb intenció d'aconseguir o intensificar l'orgasme es coneix científicament com a hipoxifilia, o gust per la manca d'oxigen.

Els experts apunten que el que distingeix la hipoxifilia d'altres parafilies és la seva perillositat, ja que s'han donat desenes de morts accidentals. És una pràctica sexual molt antiga: hi ha casos documentats ja des de principis del segle XVII. Curiosament, sembla que tot va començar com un tractament per a la disfunció erèctil i la impotència.

Altres casos

El primer cas de autoasfixia eròtica va poder ser el del músic txec Frantisek Kotzwara, mort en 1791. Des de llavors han transcendit alguns, com els de l'actor Albert Dekker, els músics de rock Kevin Gilbert i Robin Hanssen i el diputat conservador britànic Stephen Milligan, que va aparèixer mort sobre la taula de la cuina, nu, amb les mans lligades i el cap embolicat en una bossa de plàstic. El penúltim cas d'algú conegut va ser el de l'actor David Carradine, a qui van trobar mort en un hotel de Bangkok.