La princesa Elionor visita la ciutat de Girona i 'elBulli1846'

Elionor ha estat acompanyada en tot moment de la seva germana, la infanta Sofia

És la primera vegada que les filles del Rei Felip passen per la ciutat de Girona

Redacció / Agències

La princesa Elionor va visitar ahir per primera vegada la ciutat de Girona en una parada improvisada a la seu de l la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) (FPdGi), al centre de la ciutat. Acompanyada per la seva germana, la infanta Sofia, van tenir una trobada de treball amb una vintena de joves que participen en programes que impulsa la Fundació. Després d’aquesta visita no contemplada en el programa oficial, les filles del rei d’Espanya es van desplaçar fins a el Bulli 1846 que van visitar de la mà de Ferran Adrià.. Avui està previst que assisteixin a la gala d’entrega dels premis Princesa de Girona que es farà a Caldes de Malavella i que presidirà el rei Felip VI.

Els joves que van participar en la trobada amb les infantes les van acompanyar des de l’Hotel Camiral a la capital gironina. Allà van ser rebudes pel president de la fundació, Francisco Belil, i el seu director general, Salvador Tasqué. «Ens alegra molt conèixer la seu de la Fundació que presideixo a la ciutat de Girona i agraïm a tot l’equip la seva dedicació i esforç. Amb el nostre profund afecte», ha escrit la princesa en català la seva dedicatòria en el llibre d’honor.

Vídeo | La princesa Elionor visita la ciutat de Girona

DdG

L’Ajuntament de Girona ha vetat des de 2018 que els guardons es lliurin a la ciutat després de declarar persona «senar grata» a Felip VI per la seva condemna del referèndum a Catalunya de l’1 d’octubre l’any anterior.

La visita de les infantes a Girona arribava menys de 24 hores després que membres de la Coordinadora Antimonàrquica de Girona pengessin una estelada i una pancarta contra els borbons a la façana de la seu de la FPdGi. Aquesta entitat, que compta amb el suport de diferents entitats i partits com la Junts, ERC i la CUP, ha organitzat avui a la tarda un acte de protesta a Caldes.

Acabada la visita a la seu de la fundació, les infantes es van dirigir cap a Roses, per conèixer elBulli1846, el museu del xef Ferran Adrià situat en el mateix lloc on va estar el cèlebre restaurant que va tancar els seus fogons el 2011.

Visita de la princesa Elionor i la infanta Sofía a 'elBulli1846' a Roses

Visita de la princesa Elionor i la infanta Sofía a 'elBulli1846' a Roses / EFE

Amb el lema «el museu del restaurant que ho va canviar tot», reconegut durant diversos anys com el millor del món, Adrià va exercir de guia d’Elionor i Sofia de Borbó, a les quals va detallar el paper que va exercir elBulli en el seu mig segle de vida i com va revolucionar la cuina moderna a nivell internacional.

El museu, enclavat en Cala Montjoi, dins del parc natural de Cap de Creus, és la seu de elBullifoundation, l’entitat que gestiona tot el llegat gastronòmic d’Adrià des de la seva creació al febrer de 2013.

El cuiner de L’Hospitalet de Llobregat, de 61 anys, els va explicar que el nou recinte està concebut com un espai de reflexió entorn de la gastronomia, la innovació, la creativitat i el treball en equip, els valors que sustenten la seva fundació.

Els va ensenyar la taula on van menjar Felip i Letizia uns dies abans de casar-se el maig de 2004 per a provar el menú de l’enllaç.

«Se’n van molt contentes. Es tractava que passessin una bona estona. Tractem de donar molt d’afecte a la gent», va resumir Adrià als periodistes com havia discorregut la visita, que es va prolongar durant hora i mitja.

El xef va comentar que la princesa i la infanta tenen afició per la gastronomia: «Es veu que saben i que els agrada la cuina». 

La idea de visitar elBulli1846 la va plantejar la FPdGi després que obrís les seves portes el passat 15 de juny. La princesa d’Astúries i de Girona va qualificar la visita d’«increïble» i la seva germana va destacar que l’entorn on està situat el museu és «preciós».

Visita de la princesa Elionor i la infanta Sofía a 'elBulli1846' a Roses

Visita de la princesa Elionor i la infanta Sofía a 'elBulli1846' a Roses / EFE

El nom del centre al·ludeix al nombre de plats que van sortir de elBulli, així com a la data de naixement del cuiner francès Auguste Escoffier, considerat el pare de la cuina moderna.

L’any passat, les filles dels reis es van estrenar a Girona en el Museu Dalí de Figueres i enguany van repetir el format de la visita a Roses, al costat d’un grup de joves que participen en programes de la FPdGi i amb els quals van estar hores abans a Caldes i Girona.