Més de 50.000 gironins s’han apuntat a activitats de lleure

Es reparteixen en casals de vacances (45,7%), colònies (21,5%), acampades (20,2%), rutes (11,3%) i camps de treball (1,3%)

Un monitor dona explicacions a joves de colònies al costat d'un llac de muntanya.

Un monitor dona explicacions a joves de colònies al costat d'un llac de muntanya. / ACN

DdG

El Departament de Drets Socials ha registrat un total de 5.756 activitats de lleure per a aquest estiu a Catalunya amb 303.593 infants i joves inscrits. Aquestes xifres suposen un increment del 2% i 3% respectivament respecte a les activitats comunicades l’any passat en la mateixa data. Aquests nens estaran acompanyats per 44.589 persones, entre monitors, dirigents i personal de suport.

Pel que fa als ajuts i beques per garantir l’accés equitatiu a les activitats de lleure educatiu, les partides del pressupost del Departament per a famílies en situació de vulnerabilitat sumen un total d’1,45 milions d’euros.

D’aquesta partida, 900.000 euros s’aporten directament a les principals federacions d’entitats d’educació en el lleure per impulsar beques per a infants i joves en situació de risc social perquè gaudeixin de colònies i activitats d’estiu. Aquestes beques van beneficiar l’any passat més de 10.000 infants i joves. 

Les comarques gironines són les segones en nombre de participants. Segons el registre actual, acolliran de moment 50.743 joves en 1.170 activitats en aquesta demarcació. En concret, es reparteixen en casals de vacances (45,7%), colònies (21,5%), acampades (20,2%), rutes (11,3%) i camps de treball (1,3%).

A més, el Departament també inverteix una partida per a beques de 550.000 euros al programa propi de L’estiu és teu!, que majoritàriament cobreixen el 90% del cost de l’estada a famílies en situació de vulnerabilitat social. Més de 1.100 famílies se’n van beneficiar l’any passat.

A aquestes beques, cal afegir els ajuts a les famílies nombroses, monoparentals i acollidores amb una quantia equivalent al 10% del preu de les colònies de L’estiu és teu!, un ajut que l’estiu passat va beneficiar 502 famílies.

Drets Socials ha destinat una ajuda de 250.000 euros als participants amb discapacitat

Pel que fa a l’àmbit dels participants amb discapacitat o algun tipus de dependència, Drets Socials ha destinat una línia d’ajuts de 250.000 euros. Aquesta partida es destina a les entitats organitzadores de les activitats per tal que contractin monitors que prestin suport als infants i joves amb dependència o discapacitat reconeguda.

Les entitats organitzadores tenen de termini fins a set dies abans de l’inici de l’activitat per comunicar-la a la Direcció General de Joventut, de manera que les xifres aniran creixent les properes setmanes.