Una jove de Llambilles rep una beca de la Fundació "la Caixa" per cursar estudis de postgrau a l’estranger

Dels 978 candidats, s'han escollit 100 per la seva excel·lència

Núria Mallorquí recull la seva beca de postgrau de Fundació la Caixa de mans de la Reina.

Núria Mallorquí recull la seva beca de postgrau de Fundació la Caixa de mans de la Reina. / Fundació "la Caixa"

Redacció

El programa de Beques de "la Caixa", que té l'objectiu de fomentar el talent dels estudiants més excel·lents mitjançant l'ampliació de la seva formació en algunes de les millors universitats del món, celebra enguany la seva 41a edició atorgant 100 beques de postgrau a l'estranger als universitaris seleccionats en la convocatòria del 2022. Una d'aquests estudiants és gironina.

Ella és Núria Mallorquí Corney, nascuda a Llambilles, que cursa un màster en Sostenibilitat i Innovació Social en l'HEC Paris (França).Es va graduar en International Business Economics a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona després de realitzar un intercanvi acadèmic en la Universitat Nacional de Taiwan. També té un màster en Comptabilitat i Direcció Financera de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i ha treballat en el departament de Control de Gestió de Kurita Europe.

Ses Majestats els Reis d'Espanya han presidit la cerimònia de lliurament de les beques de postgrau a l'estranger de la Fundació "la Caixa" en un acte celebrat al CaixaForum Madrid, també hi ha assistit la vicepresidenta primera del Govern i ministra d'Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño; el ministre d'Universitats, Joan Subirats; i el vicepresident de la Fundació «la Caixa», Juan José López Burniol. En l'acte Burniol ha volgut remarcat que «el compromís amb la formació d'excel·lència dels joves és una de les línies d'actuació més emblemàtiques i consolidades de la Fundació "la Caixa". Estem convençuts que el progrés del coneixement constitueix una de les vies més eficaces per al compliment de la nostra missió: construir una societat més justa i més pròspera, especialment per als qui més ho necessiten».

Les beques concedides estan repartides entre quatre continents: 58 beques són per estudiar a Europa; 40, per estudiar a l'Amèrica del Nord; una, per estudiar a l'Àsia, i una altra, per estudiar a Oceania. Els països que més becaris atrauen són els Estats Units (35) i el Regne Unit (34). Per l'altre costat, els 100 becaris de la promoció de l'any 2022 provenen de 28 províncies espanyoles, de 4 districtes portuguesos i de 5 altres països. Les províncies d'origen amb més becaris són Barcelona (26), Madrid (12), la Corunya (4), Biscaia (4) i València (4). L'edat mitjana és de 25,9 anys (al moment de rebre la beca).

En aquesta edició s'han presentat 978 sol·licituds elegibles per optar a una de les 100 beques del programa, atorgades en règim de concurrència competitiva. Les sol·licituds han de superar la primera fase d'avaluació mitjançant el sistema de peer review (avaluació d'experts feta per persones amb competències semblants) i les que reben les millors qualificacions són convocades a una entrevista personal. En la fase de selecció hi intervenen professors universitaris amb experiència internacional en aquest tipus de processos d'avaluació.

Tant el nombre de sol·licituds rebudes com el rigor i el nivell d'exigència dels processos de selecció garanteixen que els candidats seleccionats acrediten uns nivells d'excel·lència notoris. L'eficàcia d'aquest sistema es reflecteix posteriorment en l'èxit dels becaris de la Fundació «la Caixa» quan aconsegueixen ser admesos a les millors universitats del món.

Les universitats que més becaris reben són: University of Oxford (7), University of Cambridge (6), ETH Zürich (6), Columbia University (5), Imperial College London (5), The London School of Economics and Political Science (5) i Massachusetts Institute of Technology (4).

Les disciplines més representades són les enginyeries i tecnologies (17), les matemàtiques (10), el dret (7), les ciències econòmiques i d'empresa (7) i les ciències mèdiques i de la salut (6).