Salut comença a administrar les primeres dosis de les vacunes d'Hipra en CAPs gironins

S'administra únicament com a dosi de reforç

Una dona rep una vacuna, en una imatge d'arxiu.

Una dona rep una vacuna, en una imatge d'arxiu. / DdG

Redacció

Salt i Anglès són els CAP gironins on ja s'han començat a administrar dosis de la vacuna contra la Covid-19 de la farmacèutica gironina Hipra. Fonts de Salut informen que aquesta vacuna, que s'administra únicament com a dosi de reforç, està disponible a ambulatoris de Girona i al CAP Casernes de Barcelona, si bé es preveu que hi pugui arribar a més centres si així ho demanen.

El passat 30 de març la vacuna contra el coronavirus d'Hipra va rebre llum verda per part de l'Agència Europea de Medicaments i de la Comissió Europea. Ara, la farmacèutica gironina a aconseguit culminar tot el procés, atès que la vacuna ja ha entrat en el sistema sanitari espanyol.

En tot cas, la primera vacuna de fabricació espanyola arriba en un moment de baixa activitat a la immunització, ja que la campanya de dosi de reforç contra la covid per a persones grans o vulnerables té lloc durant la tardor.

Segons el Departament de Salut, actualment només es vacunen unes 40 persones a Catalunya diàriament contra la covid amb les diferents vacunes existents.

Espanya va comprar 3,2 milions de dosis de la vacuna d'Hipra, Bimervax, per una quantia de 31 milions d'euros.