Auxilien tres grups que acampaven a Queralbs i es van veure sorpresos per la tempesta

Un total de 155 persones, entre els quals hi havia menors, van haver de demanar ajuda

Els Bombers han fet 44 serveis pel temporal de la nit i matinada a les comarques de Girona, la major part a la Garrotxa i el Ripollès

Un arbre talla el camí de l'Hostal de la Corda a Olot, a tocar de la carretera de Riudaura.

Un arbre talla el camí de l'Hostal de la Corda a Olot, a tocar de la carretera de Riudaura. / Anti-radars Garrotxa

Eva Batlle

Eva Batlle

Nit i matinada mogudes pel temporal de pluja i vent a les comarques de Girona. Els Bombers han hagut d'atendre 44 avisos per la situació meteorològica a tota la Regió d'Emergències, la major part a la Garrotxa (18) i el Ripollès (10).

Entre totes les actuacions hi ha tres serveis que destaquen perquè va consistir a auxiliar tres grups -un total de 155 persones- que estaven d'acampada a la zona de Queralbs.

El primer avís en aquesta àrea del Ripollès va ser cap a tres quarts d'onze de la nit i en aquest cas, van demanar ajut al 112 perquè s'havien vist sorpresos per la tempesta. Un van arribar fins on es trobaven els Bombers van veure que es tractava d'un grup de 17 joves i cinc adults. En veure la situació, els van acompanyar fins a l'alberg de la Farga de Queralbs on es van quedar a passar la nit, ja que hi havia places, segons el cos d'emergències.

D'altra banda, un altre grup pels volts de tres quarts de dotze també va demanar ajuda al 112. Aquest es trobava en la mateixa zona també va trobar-se amb la situació meteorològica adversa. En el seu cas, fins i tot, els va volar alguna tenda. Els Bombers vista la situació del grup de 16 menors i quatre monitors va decidir acompanyar-los amb vehicles fins al pavelló de Ribes de Freser.

Finalment, a dos quarts de dotze van rebre l'avís del grup d'acampada més nombrós -de 90 menors i 23 adults- que també els demanava ajuda. Els Bombers van anar fins al punt de Queralbs on es trobaven i malgrat que eren a prop d'on hi havia el primer grup, la situació meteorològica va millorar i finalment, es van quedar a acampar a la zona i no els van haver de rescatar, apunten des del cos d'emergències.

Arbres i pals per terra

A banda d'aquests tres serveis n'hi ha hagut 41 més a tota la Regió d'Emergències de Girona. La majoria són per caiguda d'arbres i la de pals de telefonia i electricitat.

A Olot per exemple, va caure un arbre a l'avinguda del Morrot i a la carretera de Riudaura. En aquesta via ha hagut d'estar tallat al trànsit durant la nit i matinda, segons informa l'ajuntament d'Olot. Un temporal que també ha provocat problemes de subministrament elèctric a diferents punts de la ciutat. Aquest matí, el consistori informava ja de situació normalitzada a la ciutat.

Un altre exemple de les conseqüències de les tempestes de la nit i matinada és la caiguda d'un arbre de grans dimensions de la Plaça Nova de les Planes d'Hostoles. L'ajuntament informava a les xarxes que arran dels fets s’ha hagut precintat una part del parc infantil. I també, que per seguretat també han desactivat l’enllumenat públic del parc i alguns vials de la zona.