Els veïns de dues urbanitzacions de Llagostera tallen la C-35 en protesta pels talls d'aigua de Rec Madral

Es queixen que porten tot l'estiu patint talls i problemes de subministrament

Helena Viñas

Veïns de les urbanitzacions Selva Brava i Font Bona de Llagostera han tallat, a partir de les set de la tarda, la carretera C-35 en sentit Barcelona com a protesta pels talls constants d’aigua de Rec Madral. Els veïns denuncien que porten patint patit i problemes amb el subministrament d'aigua durant tot l'estiu, fins i tot en plena onada de calor. Els residents detallen que han arribat a estar cinc dies consecutius sense aigua, i l'Ajuntament ja demanat a l'Agència Catalana de l'Aigua i a l'Agència Catalana de Consum sancionar les possibles infraccions comeses per l'empresa. Segons informa el Servei Català de Trànsit, hi ha sis quilòmetres de cua.

Cues de cotxes a la C-35 pel tall de carretera.

Cues de cotxes a la C-35 pel tall de carretera. / Helena Vinyas

La protesta ha rebut el suport no només dels veïns de les urbanitzacions afectades, sinó també d'altres veïns de Llagostera o pobles de les rodalies. És el cas, per exemple, de la Maria, que actualment viu a Sant Feliu de Guíxols però que anteriorment havia viscut a Llagostera, on ara resideixen el seu fill i les seves tres nétes. "Estan patint molt amb el tema de l'aigua. Cada any ha passat, però aquest any és indignant. Hi ha famílies que porten setze o disset dies sense aigua, amb nens petits i gent gran, i amb aquesta calor és intolerable", lamenta. Segons recorda, "això ve de molt enrere", tot i que aquest any la situació ha estat especialment greu. "Cada cop que hi ha un rebentón es queden sense aigua, perquè no hi ha un manteniment com cal. Altres anys s'havia quedat durant tres o quatre dies, però ara porten molts dies seguits. L'aigua és un dret i ningú se'n fa càrrec", critica.

En Miquel i la Margarita són veïns de Llagostera, i expliquen que s'han afegit a la manifestació "perquè Rec Madral no fa manteniment i la gent de les urbanitzacions es queda sense aigua dia sí dia també". A més, la Margarita critica que l'empresa "ho fa malament", perquè quan hi ha una fuita "hi posen terra seca a sobre i al cap de dos dies l'aigua torna a sortir".

Mentrestant, alguns dels conductors que s'han quedat aturats per la protesta estan pitant i alguns fins i tot han arribat a insultar els manifestants. En canvi, d'altres els han donat ànims.