La Fundació Impulsa permet que 80 joves vulnerables cursin estudis d’FP

L’entitat dona a 58 estuadiants de la Garrotxa i 22 del Baix Empordà beques i acompanyament integral perquè tinguin avantatge competitiu

Foto final de curs 2022-2023.

Foto final de curs 2022-2023. / Fundació Impulsa

Redacció

La Fundació Impulsa ha fet possible que 80 joves gironins amb talent i motivació, però en situació de vulnerabilitat socioeconòmica hagin pogut continuar els seus estudis cursant FP. En concret la Fundació va donar 58 beques a estudiants de la Garrotxa i 22 del Baix Empordà.

A més, a part de la beca, també han tingut l’acompanyament integral que els ofereix l’entitat: tecnològic, amb la donació d’un ordinador portàtil; humà, amb formacions transversals i el voluntariat a una entitat del territori; social, amb l’acompanyament d’una persona mentora, i laboral, amb formacions i estades formatives i inserció a empreses. D’aquesta manera, la Fundació Impulsa garanteix que els joves becats surten amb avantatge competitiu per revertir la seva situació socioeconòmica.

Aquesta beca també es va entregar a altres joves de Catalunya, a 302 estudiants en total. Això ha permès que 109 joves s’hagin graduat i que el 90% dels Impulsers finalitzi el curs, mentre que la taxa d’abandonament escolar prematur a cicles d’FP de Grau Mitjà a Catalunya es situa en un 40%, segons el darrer informe de la Fundació Jaume Bofill. «Des dels seus inicis, la Fundació Impulsa treballa perquè els joves comptin amb un acompanyament que els ajudi a desenvolupar el seu projecte vital, i per això, ens adaptem any rere any a les necessitats d’aquests joves. Una situació que aquest curs ha estat marcada per l’increment de casos relacionats amb la salut mental», explica Carles Cuyàs, el president de la Fundació.

La Fundació aposta per la formació en competències transversals, desplegant un pla formatiu a joves i mentors, i també per a l’orientació laboral, a través de la segona Jornada Impulsa Futur, o de visites a empreses per tal d’acostar els joves a la realitat laboral, així com se’ls han ofert formacions gratuïtes d’anglès, el que suposa un acompanyament cap a la formació i inserció laboral de qualitat. Els programes Impuls, que enguany ha sigut el vuitè, compta amb el suport d’una àmplia xarxa d’agents compromesos entre persones, entitats, empreses i administracions que aporten els seus recursos.