Perill per un envà a Sant Joan de les Abadesses

Veïns del carrer Nobles Gironella alerten del risc de despreniment d’un envà públic

Estat de l'envà públic del carrer Nobles Gironella, a Sant Joan de les Abadesses.

Estat de l'envà públic del carrer Nobles Gironella, a Sant Joan de les Abadesses. / Jordi Remolins

Jordi Remolins

Les deficiències que pateix l’envà d’un edifici d’un carrer de la Vila Vella de Sant Joan de les Abadesses, ha empès als seus veïns a alertar des de fa anys del mal estat d’un envà públic. El 2012 l’Ajuntament santjoaní va enderrocar la finca veïna, de la qual en va resultar un solar que actualment està acordonat des del mes de maig amb tanques per evitar-hi l’entrada de persones. L’envà que s’hi va fer després d’un esponjament que no ha estat prou eficient i ha generat problemes a un immoble del carrer dels Nobles Gironella. Les esquerdes que presenta el mur, i les humitats i filtracions d’aigua que s’han produït al seu interior, han generat la inquietud entre els residents, que fa temps que estan denunciant-ne les irregularitats, ja que consideren que l’Ajuntament n’és responsable civil subsidiari, en tant que va auspiciar l’execució de l’envà.

El representant dels veïns de l’immoble, Jaume Pujol, explica que han relligat les tanques amb cordills per evitar que gent del poble entri al solar per jugar-hi a pilota, tal com ha passat durant els últims mesos. Les denúncies del mal estat d’aquella paret estan documentades des d’inicis de 2018, i fins i tot Pujol ha anat al plenari municipal per demanar que se n’acceleri una solució que ara per ara afirma que «no ha tingut resposta».

En la sessió de març, que suposava l’última de l’anterior mandat, l’alcalde Ramon Roqué va reconèixer que si bé en les primeres inspeccions els tècnics no creien que existís «risc», posteriorment sí que ho havien advertit, i que l’Ajuntament estava pendent del pressupost de la reparació i de les dates que els industrials els donessin per fer-hi una actuació de reforma que semblava imminent. Roqué també va recordar que els propietaris de l’edifici enderrocat, «entre els quals una entitat financera», no havien donat senyals de vida, i per això l’Ajuntament havia hagut d’actuar, ara fa una dècada. Alhora, va desmentir l’intent que el cap de l’oposició, Sergi Albrich, va fer per assimilar-ho amb un cas semblant del carrer Tints, que també ha portat problemes a veïns de la Vila Vella i a l’Ajuntament, encara que segons els afectats també hi hagi bancs implicats. Quatre mesos i mig després d’aquell ple només s’ha aconseguit acordonar amb tanques una plaça que encara no té nom. Jaume Pujol i la resta de veïns segueixen esperant.

=

Subscriu-te per seguir llegint