La pluja deixa registres de més de 100 litres a les comarques gironines

L'episodi de precipitacions que va començar dissabte a la tarda ha acumulat un major volum d'aigua al Pirineu i Prepirineu gironí

La ciutat de Girona no s'ha deslliurat d'aquest episodi de pluges a la fi de l'agost.

La ciutat de Girona no s'ha deslliurat d'aquest episodi de pluges a la fi de l'agost. / Marc Martí

Miquel Cornellà de la Cruz

Miquel Cornellà de la Cruz

L'episodi de pluges d'aquest cap de setmana a les comarques gironines ja ha deixat registres destacats de més de 100 litres per metre quadrat en menys de 48 hores. Des de dissabte a la tarda, un front de precipitacions ha escombrat el territori i ha afectat, sobretot, el Pirineu i Prepirineu gironí. El Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà són, a hores d'ara, les comarques que major volum d'aigua han acumulat. Segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) aquests són alguns dels registres:

  • Molló - Fabert - 105,4 litres
  • Sant Pau de Segúries - 90 litres
  • Sant Joan de les Abadesses - 72 litres
  • Olot - 62,4 litres
  • La Vall d'en Bas - 43 litres
Imatge de les precipitacions aquest dissabte a l'Escala.

Cecilia Alerino

La pluja no s'atura

La previsió per aquest diumenge és que les pluges continuïn regant les comarques gironines, sobretot a la zona del Pirineu i del litoral. De cara a la tarda, les precipitacions aniran a la baixa.

Protecció Civil també ha activat la prealerta pel fort onatge previst per a aquest diumenge i fins dilluns al migdia, en què es preveuen onades de fins a 2,5 metres d'alçada al nord del Cap de Creus i Cap de Begur.

Rescaten el conductor d'un cotxe que ha estat arrossegat per la riera de Vilassar

Els Bombers de la Generalitat han rescatat aquest diumenge al matí el conductor d'un cotxe que ha estat arrossegat per la crescuda de la riera de Vilassar, a Vilassar de Mar, al Maresme. L'avís del succés s'ha rebut a les 08.35 hores. El vehicle ha quedat encallat sota un pont i els efectius d'emergències han pogut treure l'ocupant –un home de 75 anys- sa i estalvi.

Els Bombers de la Generalitat rescatant l'home de l'interior del vehicle a Vilassar de Mar.

Els Bombers de la Generalitat rescatant l'home de l'interior del vehicle a Vilassar de Mar. / Bombers de la Generalitat

Tempesta amb pedra de grans dimensions a la Sénia

Dissabte a la tarda, una tempesta acompanyada de pedra de grans dimensions va causar danys a vehicles i habitatges a la Sénia, al Montsià. Les pedres caigudes, segons han documentat diversos testimonis, tenien la mida aproximada d'ous de gallina. Segons va confirmar la policia local, l'episodi ha deixat afectats nombrosos cotxes estacionats a la via pública, així com vidres d'habitatges i canonades.