Una seixantena de nens i joves gironins participen als casals d’estiu de la Creu Roja Joventut

Les activitats de lleure s’han desplegat a les localitats de Girona, Olot, Ripoll i Santa Coloma de Farners

Un grup d’infants participant en una de les activitats d’estiu.

Un grup d’infants participant en una de les activitats d’estiu. / Creu Roja Girona

Meritxell Comas

Meritxell Comas

Una seixantena d’infants i joves residents a les comarques gironines han participat durant aquest estiu als casals organitzats per l’àrea de Joventut de la Creu Roja de Girona. Es tracta de menors (de 6 a 17 anys) beneficiaris de diferents programes de l’entitat, que durant els mesos de juliol i agost han participat en activitats de lleure, sortides i activitats grupals que s’han desplegat a les localitats de Girona, Olot, Ripoll i Santa Coloma de Farners.

El director local de Creu Roja Joventut a Girona, Alan Trillo, assegura que «és molt necessari que els fills de famílies vulnerables o en risc d’exclusió social puguin accedir als casals d’estiu de la mateixa manera que ho fan els nens que ho poden costejar» i assenyala que «és clau perquè no se sentin discriminats i tinguin sentiment de pertinença a la societat». En aquest sentit, afirma que «aquests nens volen sentir que també poden gaudir d’activitats de lleure, com la resta d’infants de la seva edat».

Millorar la cohesió social

Les activitats d’estiu, segons assenyala l’entitat, «pretenen potenciar el seu desenvolupament social, la consciència emocional i el treball en valors». I és que l’educació en el lleure els permet un espai de trobada amb altres infants o amb els mateixos companys d’escola o d’institut, però en un marc educatiu «totalment diferent», assenyalen. A més, és una «oportunitat per enfortir els vincles comunitaris, millorar la convivència i la cohesió social». L’objectiu és promoure la participació activa dels infants i joves en la construcció, el desenvolupament i la millora de la ciutat.

Subscriu-te per seguir llegint