Oncolliga dona 6.000 euros a l’hospital de Campdevànol

El donatiu s’ha fet amb diners recollits a la darrera edició de l’Oncotrail i es destinarà a millorar el comfort dels pacients oncològics

La llitera que ha adquirit l'hospital a través de la donació.

La llitera que ha adquirit l'hospital a través de la donació. / Oncolliga

DdG

La Fundació Oncolliga Girona i l’hospital de Campdevànol han presentat el nou material adquirit amb el donatiu de l’Oncotrail de 2022, un total de 6.161,72 euros que s’han destinat a millorar el confort dels pacients oncològics i els seus familiars. Amb aquests fons s’ha adquirit material divers per a consultes externes i hospitalització, com ara una butaca de tres cossos amb motor i una llitera polivalent.  

A l’acte de presentació hi van assistir el director d’Oncotrail, Lluís Comet; la presidenta d’Oncolliga Girona, Paqui Badosa; la delegada d’Oncolliga a Campdevànol, Anna Espelt; el gerent de l’hospital, Joan Grané, i la directora d’Infermeria, Roser Portabella. Comet va recordar que l’Oncotrail va néixer arran de la seva experiència personal com a pacient oncològic, amb l’objectiu de millorar el confort dels malalts quan estan fent els tractaments de quimioteràpia a l’hospital i, en aquest sentit, va expressar la seva satisfacció quan va veure «que aquell objectiu s’ha anat complint».

Més enllà de l’aportació puntual de diners provinents dels donatius de l’Oncotrail, l’Oncolliga col·labora des de fa anys amb l’hospital de Campdevànol oferint diversos serveis d’ajuda i suport als malalts de càncer, com per exemple l’atenció psicològica o el servei d’estètica oncològica.

Des de la primera edició de l’Oncotrail fins ara s’han recollit gairebé dos milions d’euros.