Alerta per xàfecs que poden deixar 40 litres en mitja hora a les comarques gironines

La tanda de pluges començarà divendres a la tarda

El Meteocat preveu l'acumulació de 100 litres en punts de la província

Pluja, a la ciutat de Girona, en una imatge d'arxiu.

Pluja, a la ciutat de Girona, en una imatge d'arxiu. / DdG

Eva Batlle

Eva Batlle

Alerta per fortes pluges a partir d'aquest diendres a la tarda a les comarques de Girona. Aquest és l'avís del Servei Meteorològic de Catalunya a partir de les sis de la tarda.

Les comarques que poden tenir més afectació per la intensitat d'aquestes precipitacions són les del litoral i prelitoral (l'Empordà, Gironès, la Selva i Pla de l'Estany). Aquí es preveu que els xàfecs puguin descarregar 40 litres en només mitja hora. A la Garrotxa, en canvi, la previsió de la intensitat de pluja seria de 20 litres en mitja hora, segons l'avís del Meteocat.

Aquesta tanda de precipitacions anirà acompanyada de tempestes i ratxes fortes de vent. Està previst que finalitzi entrada la matinada de dissabte.

100 litres

Aquestes fortes precipitacions també deixaran acumulada gran quantitat d'aigua i d'aquí, que el Meteocat hagi llançat un altre avís en aquest cas per acumulació de pluja. Preveu que en punts del litoral i prelitoral gironí s'acumulin 100 litres en només 24 hores. Per tant, caldrà anar amb compte en punts perillosos quan plou com ara zones inundables, passos a nivell, entre altres.

Les fortes pluges començaran el matí en punts del sud de Catalunya i arribaran a Girona a la tarda i vespre.