El temporal arrossega embarcacions fins a la sorra a Calella i Llafranc

L'episodi de pluges ha deixat més de 60 litres en alguns punts del litoral

Els Bombers han fet una cinquantena de serveis a la província de Girona, la majoria per inundacions de particulars i arbres caiguts

Algunes de les embarcacions arrossegades a la sorra a Calella de Palafrugell.

Algunes de les embarcacions arrossegades a la sorra a Calella de Palafrugell. / Ajuntament de Palafrugell

Redacció

L'episodi de pluges ha arrossegat algunes embarcacions fins a la sorra a Calella de Palafrugell i a Llafranc. En total hi ha 8 barques afectades, que avui al matí s'estan reflotant amb l'ajuda de la Policia Local del municipi. En el cas de Calella van ser sis les barques que van deslligar-se de les boies on estaven amarrades i van acabar a la sorra. A més, una de les que van naufragar a la platja del Calau va patir un vessament de benzina, i per això aquest matí els banyistes s'han trobat amb la bandera groga. En el cas de la platja de Port Bo, situada al costat, l'afectació del combustible i la forta olor ha fet que el servei de socorrisme hagi optat per prohibir el bany

Una de les barques arrossegades pel temporal a Calella.

Una de les barques arrossegades pel temporal a Calella. / Ajuntament de Palafrugell

Les pluges han escombrat tota la província des de divendres a la tarda i fins aquesta matinada. Al litoral s'hi han acumulat els registres més importants, i algunes estacions com la de Castell-Platja d'Aro han registrat més de 60 litres acumulats durant l'episodi. Amb tot, no hi ha hagut grans destrosses. Els Bombers de la Generalitat han atès una cinquantena d'avisos relacionats amb la pluja, la majoria dels quals per inundacions a particulars, aparcaments subterranis i arbres caiguts. A més, el Servei Català de Trànsit ha informat que a la carretera GI-682 de Tossa de Mar s'ha produït una esllavissada que ha obligat a fer pas alternatiu.

Protecció Civil ha desactivat l'alerta del Pla Inuncat a primera hora del matí. Les pluges més intenses es van concentrar a les Terres de l'Ebre, amb registres de més de 100 litres per metre quadrat que van tenir lloc divendres al matí. Segons recull el Servei Meteorològic de Catalunya, durant les darreres hores els registres més destacats van ser a les comarques gironines, amb concentracions de 63,8,3 litres a Castell d'Aro, 63,3 a Santa Coloma de Farners, 48,2 a Palafrugell i 16 a Torroella de Montgrí. Durant la matinada van caure uns 40 litres en només 30 minuts en alguns punts de l'Empordà.

Els llaps també van fer acte de presència i van acompanyar la tempesta prop de la costa. Al Baix Empordà es van detectar 144 llamps, i a la Selva 102.