El diputat gironí, Marc Lamuà, ha valorat avui al matí la distribució de més de 850.000 quilos d’aliments a les comarques gironines a través del Programa d’ajuda alimentària a persones desfavorides d’origen europeu. Lamuà ha explicat que «els aliments arribaran a més de 36.000 gironins i gironines». A més, ha indicat que «la inversió associada al programa a les comarques gironines supera el milió i mig d’euros i suposarà mitigar la situació de famílies vulnerables a la demarcació». 

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha repartit a través del Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA) més de 36 milions de kg d’aliments a l’Estat, 875.789,920 kg a comarques gironines. Aquests aliments que s’han distribuït a través dels bancs d’aliments i els centres provincials de la Creu Roja impliquen una inversió d’1.582.967,53 euros a comarques gironines per arribar a 36205 beneficiaris en el marc de la segona fase del Programa 2023 d’ajuda alimentària a les persones més desfavorides. A l'Estat aquest programa arribarà a més d’1,3 milions de persones que podran preparar un menú per als integrants del nucli familiar, inclosos nadons.

«Des del govern de l’Estat seguim i continuarem treballant per pal·liar les vulnerabilitats socials de tots els col·lectius que ho necessitin», conclou el diputat socialista gironí.