El programa d’ajuda alimentària afavorirà més de 36.000 gironins

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació repartirà 875.790 kg de productes als centres de la Creu Roja

El magatzem del Banc dels Aliments de Girona en una imatge d'arxiu.

El magatzem del Banc dels Aliments de Girona en una imatge d'arxiu. / Marc Martí

DdG

El diputat gironí, Marc Lamuà, ha valorat avui al matí la distribució de més de 850.000 quilos d’aliments a les comarques gironines a través del Programa d’ajuda alimentària a persones desfavorides d’origen europeu. Lamuà ha explicat que «els aliments arribaran a més de 36.000 gironins i gironines». A més, ha indicat que «la inversió associada al programa a les comarques gironines supera el milió i mig d’euros i suposarà mitigar la situació de famílies vulnerables a la demarcació». 

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha repartit a través del Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA) més de 36 milions de kg d’aliments a l’Estat, 875.789,920 kg a comarques gironines. Aquests aliments que s’han distribuït a través dels bancs d’aliments i els centres provincials de la Creu Roja impliquen una inversió d’1.582.967,53 euros a comarques gironines per arribar a 36205 beneficiaris en el marc de la segona fase del Programa 2023 d’ajuda alimentària a les persones més desfavorides. A l'Estat aquest programa arribarà a més d’1,3 milions de persones que podran preparar un menú per als integrants del nucli familiar, inclosos nadons.

«Des del govern de l’Estat seguim i continuarem treballant per pal·liar les vulnerabilitats socials de tots els col·lectius que ho necessitin», conclou el diputat socialista gironí.