Els hospitals de Campdevànol, Figueres i Blanes, premiats entre els millors d’Espanya

Han rebut el guardó en la categoria de centre comarcal per destacar en algunes especialitats concretes

Els hospitals de Campevànol, Figueres i Blanes, premiats entre els millors d’Espanya

Els hospitals de Campevànol, Figueres i Blanes, premiats entre els millors d’Espanya

Laura Teixidor

Laura Teixidor

La cinquena edició dels Premis BSH (Best Spanish Hospital Awards), que reconeixen l’eficiència i la qualitat assistencial d’hospitals d’aguts públics i privats d’arreu d’Espanya, ha reconegut els hospitals de Campdevànol, Figueres i Blanes com a millors centres comarcals d’Espanya en categories concretes.

En el cas de Campdevànol per les urgències; pel que fa a Figueres, pels processos maternoinfantils i, per últim, el de Blanes ha estat guardonat per una avaluació sanitària basada en el valor del centre.

L’hospital de Campdevànol rep un d’aquests guardons per segon any consecutiu, tot i que la categoria premiada l’any passat va ser la de processos quirúrgics.

En aquesta cinquena edició, els Premis BSH han estudiat un total de 143 hospitals de tot Espanya, participant com a jurat representants de la Societat Espanyola de Directius de Salut i la Xarxa Espanyola de Costos Hospitalaris. El comitè d’experts que compon el jurat fa una posada en valor de l’excel·lència hospitalària a través de l’anàlisi de fins a 80 processos clínics prevalents, amb indicadors d’eficiència, adequació i qualitat assistencial per tal de potenciar benchmarking, orientat a la millora contínua en la gestió clínica dels hospitals a Espanya.

Les àrees d’estudi dels Premis BSH inclouen: aparell circulatori, respiratori, malalties infeccioses, sistema nerviós, malalties de la sang i sistema immunològic, malalties de la dona, aparell digestiu i hepatopancreàtic, ronyó i vies urinàries, aparell musculoesquelètic, patologia dels ulls, oïda i bucofaringe, malalties mentals i fins a 10 processos de l’àrea maternoinfantil. També s’hi han inclòs, a més, com a categories de participació opcionals, anàlisi dels costos hospitalaris, anàlisi de les urgències hospitalàries i avaluació sanitària basada en el valor.

Enguany no hi ha cap altre centre sanitari gironí que hagi quedat com a finalista d’alguna categoria. L’any passat, l’hospital de Figueres va ser finalista en la categoria maternoinfantil. Per altra banda, fa dos anys els premis BSH van reconèixer els hospitals de Palamós i de Figueres i el Trueta va obtenir una menció internacional per la qualitat assistencial en l’atenció de l’ictus.

Subscriu-te per seguir llegint