La cursa solidària 'Corre per les mames' de l'Oncolliga mobilitza més de 5.000 persones a les comarques gironines

La quarta edició de la iniciativa s'ha celebrat simultàniament a diversos municipis pel Dia Mundial del Càncer de Mama

La cursa solidària pel càncer de mama celebrada a Santa Coloma de Farners

La cursa solidària pel càncer de mama celebrada a Santa Coloma de Farners / Fundació Oncolliga Girona

ACN

La cursa solidària 'Corre per les mames', organitzada per la Fundació Oncolliga Girona amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama, ha mobilitzat aquest diumenge matí més de 5.000 participants que han volgut solidaritzar-se amb les persones afectades per aquest tipus de càncer. La iniciativa, que s'ha celebrat simultàniament a divuit municipis de les comarques gironines, ha reunit participants de totes les edats. Aquesta és una iniciativa que va néixer el 2020 en plena pandèmia amb, segons l'organització, "l'objectiu de donar visibilitat a la lluita contra el càncer de mama i obtenir fons pels serveis d'ajuda a les afectades que ofereix l'Oncolliga a través del programa 'Guapes i valentes'".

Aquest servei inclou un banc de perruques, suport psicològic, drenatge limfàtic, marxa nòrdica i estètica oncològica i assessorament en sexualitat i nutrició.

En aquesta quarta edició els participants podien triar entre un total de divuit punts diferents per fer un recorregut circular de cinc, vuit o deu quilòmetres, corrent o caminant. Totes les seus de la cursa són poblacions on hi ha delegació local d'Oncolliga. Les poblacions on hi ha hagut més participació han estat Santa Coloma de Farners, 847; Sant Feliu de Guíxols, 635 (Baix Empordà); Amer,560 (Selva) i Llançà, 457 (Alt Empordà). Les poblacions més petites com Ribes de Freser (Ripollès), Sant Julià de Ramis (Gironès) o Massanes (Selva) han aconseguit reunir al voltant d'un centenar de participants.

El donatiu per inscriure's a la cursa era de deu euros i els participants que es van apuntar en línia abans del 2 d'octubre han pogut lluir la samarreta commemorativa d'aquesta edició, il·lustrada per la pintora llançanenca Maria Palomo. En el formulari d'inscripció es podia optar, pagant un euro més, a participar en el sorteig del quadre original de l'artista.  El sorteig es farà el pròxim dimarts 17 d'octubre.