El pregó de Cor de Teatre obre la Festa Major de Sant Martirià de Banyoles

La companyia repassa la trajectòria en un pregó farcit d’anècdotes i de música i amb Banyoles com a gran protagonista.

Cor de Teatre durant el Pregó de Sant Martirià

Cor de Teatre durant el Pregó de Sant Martirià / Pere Duran / Nord Media

Redacció

El pregó de la companyia Cor de Teatre va obrir ahir al migdia la Festa Major de Sant Martirià de Banyoles. Davant d’un Teatre Municipal ple de gom a gom fins a 38 membres de la companyia banyolina van anar recordant la seva trajectòria en un acte farcit d’anècdotes i de música i amb Banyoles com a gran protagonista. El pregó va obrir la Festa Major de Sant Martirià, que inclou un centenar de propostes per a tots els públics i on el gruix de les activitats es concentrarà entre el proper dijous i fins dilluns 23 d’octubre.

Durant més d’una hora Cor de Teatre va oferir un pregó coral on, encapçalats pel seu director David Costa, la música també va ser protagonista amb Cor de Teatre interpretant fins a quatre cançons del repertori d’alguns dels seus darrers espectacles.

Cor de Teatre va recordar la seva formació, l’any 1998 a Banyoles, els inicis, els primers èxits, la professionalització de la companyia, les gires europees i les temporades estables a Barcelona i París amb Operetta o a Madrid amb Allegro, la creació de Cor de Teatre Formació... un repàs de totes les experiències viscudes. Banyoles també va tenir un pes molt important en el pregó i la companyia va remarcar el seu compromís amb la ciutat, on són part activa de propostes com Els Pastorets, Scrooge o El Cant de la Sibil·la. També van destacar el teixit cultural, amb el festival de la veu (a)phònica com a un dels màxims exponents o l’impuls de la Fundació Lluís Coromina, amb un agraïment especial a l’exalcalde Joan Solana “la persona més important per la millora de la cultura a la nostra ciutat en els darrers anys”, segons van dir.

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, va obrir l’acte de lectura del pregó destacant que “la nostra festa major se situa en la intersecció entre tradició i modernitat” i va agrair a la Comissió de la Festa Major i a totes les entitats i persones que, juntament amb l’Àrea de Festes de l’ajuntament “representeu l’ànima de Sant Martirià” per fer possible “una festa major populari participativa” i on “les diferències es dissolen i tothom s’uneix en una celebració col·lectiva”. Va glossar també la figura dels pregoners, la companyia banyolina Cor de Teatre, que enguany commemora el seu 25è aniversari, destacant “la projecció i l’èxit que han assolit arreu”.

Trajectòria premiada

Amb 25 anys de trajectòria, Cor de Teatre és molt més que un grup vocal. És una companyia estable que ha obert un nou camí en la interpretació del repertori polifònic i el teatre musical i ha obtingut arreu un gran reconeixement tant del públic com de la crítica, amb gires nacionals i internacionals i amb temporada estables a Barcelona, Madrid i París. Fundat a Banyoles el 1998, Cor de Teatre treballa des dels inicis en la recerca de noves sonoritats, experimentat amb el seu potencial expressiu i la interpretació. La companyia interpreta un repertori polifònic sense partitures i trencant amb la distribució característica de les formacions corals a l’escenari per incorporar moviment, acció i recursos propis de l’àmbit teatral. Dins el Festivalde la Veu de Banyoles (a)phònica 2023 ha estrenat el seu nou espectacle de carrer Bonveïnatge, amb el qual ja ha omplert cinc funcions.