El papa Francesc proposa formalment el candidat a nou bisbe de Girona: ara només falta que accepti

Fa més d’un any i mig que la cadira està vacant, després de la mort del bisbe Francesc Pardo el març de 2022, que no va ser rellevat del càrrec tot i haver presentat la seva renúncia el juny de 2021

El papa Francesc beneïnt la imatge de la Moreneta que es venera a la Catedral de Girona

El papa Francesc beneïnt la imatge de la Moreneta que es venera a la Catedral de Girona / Vatican News / Cedida pel Bisbat de Girona

Meritxell Comas

Meritxell Comas

El nom del nou bisbe de Girona es podria anunciar abans de Sant Narcís. I és que després d’un any i mig sense el màxim representant de l’església gironina (Francesc Pardo va morir el 31 de març de 2022 però havia presentat la renúncia molt abans, el juny de 2021, després de complir els 75 anys estipulats), la diòcesi de Girona afronta unes hores decisives que podrien tancar, per fi, una llarga agonia. I és que el papa Francesc ja ha proposat formalment el candidat a nou bisbe de Girona. El pontífex ha signat l’acceptació donant el vist-i-plau al nom que li han fet arribar i ara només falta que la persona accepti el càrrec. Al llarg d’aquests mesos hi ha hagut alguna renúncia prèvia, tot i que fonts consultades per l’ACN exposen que aquesta vegada la proposta tirarà endavant.

A partir d’aquí, s’obren dos escenaris. El primer, que el candidat sigui ja bisbe i que, per tant, pugui assumir el càrrec o, el segon, que no ho sigui i que l’hagin d’ordenar com a tal. 

Una fidel gironina que fa uns dies va participar en el pelegrinatge a Roma per beneir la imatge de la Moreneta de la catedral de Girona, en el marc dels 800 anys de la confraria de la Mare de Déu de Montserrat (on també hi van assistir una seixantena de gironins membres de la confraria de l’Hospitalitat de Lourdes), va aprofitar l’audiència per recordar-li al pontífex la necessitat de relleu i va ser aleshores quan el Papa li va comunicar que la situació s’ha desencallat. «Li vaig explicar que soc de Girona i que estem preocupats perquè fa molt temps que no tenim bisbe, recordo que les cames em tremolaven, i aleshores el Papa em va dir que no patís, que ja estava fet, que aviat tindríem el nou bisbe», rememora la fidel gironina, que prefereix mantenir l’anonimat.

El Bisbat no ha rebut res

El Bisbat de Girona, però, encara no ha rebut cap comunicació. «A data d’avui no tenim cap informació ni cap nom», asseguren fonts de la diòcesi.