9 destinacions per viatjar durant aquesta tardor a preu 'low cost' des de l'aeroport de Girona

Et deixem una petita guia de què fer a cada destinació, perquè escollir el teu viatge, sigui més senzill

Les 9 destinacions de la temporada tardor-hivern de l'aeroport de Girona

Les 9 destinacions de la temporada tardor-hivern de l'aeroport de Girona / Lluís Sala Montero

Cristina Clopés

Cristina Clopés

Aquest hivern 2023, l'aeroport de Girona ofereix 9 destinacions per volar a un preu baix. L'any passat no hi havia ni la meitat dels que aquest any ofereix, així doncs, toca aprofitar-ho! Viatjar s'ha tornat un imprescindible en les nostres vides i poder conèixer nous indrets és una experiència que mai hem de deixar passar. 

Després d'aquest cap de setmana, 28 i 29 d'octubre, finalitzarà la temporada d'estiu a l'aeroport de Girona i podrem començar a gaudir d'aquestes noves destinacions internacionals: Marraquèix, Belfast, Birmingham, Londres, Brussel·les, Düsseldorf, Baden, Pisa i Cracòvia.

Consulta la llista dels llocs que pots visitar i els seus imprescindibles

Les 9 destinacions 'low cost' de la temporada tardor-hivern de l'aeroport de Girona

1. Marraquèix 

T'aconsellem visitar els Jardins Majorelle, un jardí botànic del pintor francès Jacques Majorelle. Aquests jardins es van obrir al públic el 1974 i des de 1980 són propietat de Yves Saint Laurent. A més, no et pots perdre la Medina de Marraquèix, un espai cèntric, declarat Patrimoni Mundial per la Unesco i amb molta història: actualment es conserven les muralles edificades del segle XII. És un gran espai amb carrers, places, botigues... Està rodejada per uns 90 quilòmetres de muralles. I per descomptat, no et pots perdre fer un tour o excursió amb camells pel desert, aquesta experiència us deixarà fascinats i, anar a veure i a comprar als mercats de la ciutat.

Mercats de Marraquèix

Mercats de Marraquèix / @visitmarraqueix

2. Belfast

És la segona ciutat més gran d'Irlanda i està situada a la costa est d'Irlanda del Nord. El Titanic es va construir el 1912 en aquesta ciutat i el 2012 es va inaugurar un museu dedicat a aquest: el Titanic Belfast. A part, del Titanic, l'Ajuntament de la ciutat és un dels llocs que no et pots perdre, la seva arquitectura és impressionant amb una cúpula de 53 metres d'altura. Si t'agrada la història i l'art, has d'anar a veure els 200 murals dedicats al conflicte entre els unionistes i els republicans. I si el que vols és conèixer les tradicions socials de la ciutat, no et pots perdre els seus pubs més històrics: 'The Crown Liquor Saloon', o 'White's Tavern' (el més antic de Belfast: des del 1630).

Belfast

Belfast / @visitbelfast

3. Birmingham

En aquesta meravellosa ciutat d'Anglaterra, podreu gaudir de multitud d'activitats. Podeu anar a visitar el "Black Country Living Museum", un museu a l'aire lliure que dona vida a la història de la ciutat. Si us agrada la cultura i l'art, podeu visitar l'Ikon Gallery, amb obres d'art contemporàni de tot el món. I si el que vols és menjar en un restaurant amb una estrella Michelin, et presenten l'"Opheem", amb el xef Aktar Islam. Per acabar de gaudir de la teva experiència també has de provar les nits de Birmingham: no et pots perdre 'Hurst Street', una zona cèntrica famosa pel seu ambient LGTBI+. I com arriben unes dates assenyalades, també podràs gaudir del seu famós mercat de Nadal.

El mercat de Nadal de Birmingham

El mercat de Nadal de Birmingham / @visitbirmingham

4. Londres

Seguim amb Anglaterra, però, què pots visitar aquí? Primer, et recomanem anar al Palau Westminster, l'edifici victorià que guarda les cambres del Parlament Britànic. Després pots visitar la Torre de Londres, la 'Tower Bridge', el Palau de Buckingham o 'London Eye', un espai amb una roda gegant, la qual et permet veure tota la ciutat. I si tens ganes de respirar aire pur dins la ciutat, el parc de 'Hyde Park' amb 2 quilòmetres de longitud, és ideal per tu. I per acabar amb les recomanacions, no et pots deixar el Big Ben (la gran campana de Westminster).

'London Eye'

'London Eye' / @visitlondon

5. Brussel·les

Ara volem a Bèlgica. A Brussel·les trobarem un munt d'edificis amb una història, cultura i dissenys impressionants. Començarem per 'Grand Pace', el centre històric de la ciutat, declarat patrimoni de la humanitat de la Unesco. Ens trobem davant una gran plaça, rodejada de grans edificis arquitectònics amb història: la casa del Rei ('La Maison du Roi'). El nostre segon destí pot ser 'Atomium', el monument construït per l'Expo 58, dissenyat per André Waterkeyn i, André i Jean Polak, amb unes dimensions gegantesques: 102 metres d'altura. I una altra de les nostres recomanacions és anar a visitar el 'Parc du Cinquantenaire', un espai amb 30 hectàrees i amb edificis comissionats pel govern belga per la seva història a l'hora de commemorar el cinquantè aniversari de la independència de Bèlgica, per exemple. No dubteu a continuar buscant, perquè hi ha molts més llocs per visitar i gaudir de Brussel·les.

Brussel·les

Brussel·les / @visitbrussels

6. Düsseldorf

Canviem de destí i anem a Alemanya, justament a la capital de Land de Rin del Nord-Westfàlia. Allà podem gaudir de multitud d'espais preciosos: 'Rhine Tower', 'Nord Park', 'Wildpark Grafenberger o l'"Aquazoo Löbbbecke Museum Dusseldorf". I no et pots deixar de fotografiar l'estàtua de Johann Willhelm, davant de l'Ajuntament. A més, el palau de Benrath és un dels edificis més majestuosos de Düsseldorf, ja que va ser la residència d'estiu del príncep Karl Theodor i està rodejat d'uns grans jardins. I el que no et pots perdre és el Killepitsch, un licor tradicional de la ciutat que, només es ven al local 'Et Kabüffke Killepitschtube'. Aquest licor està fet amb 90 espècies, fruites i herbes. Però, compte, té 42% d'alcohol.

Düsseldorf

Düsseldorf / @visitdusseldorf

7. Baden

Seguim a Alemanya i ens submergim a la ciutat de Baden-Baden. Aquí podrem gaudir d'innumerables espais a l'aire lliure i d'espectaculars espais arquitectònics, entre altres. El 'Hohendaben Old Castle' és un castell que es troba al nord de la ciutat, a més, a sota el castell hi ha pàrquing. Un altre imprescindible és el 'Geroldsauer Wasserfall', una cascada meravellosa al bell mig dels boscos de la Selva Negra. I per poder veure, gaudir i visitar la meravellosa muntanya Merkur, el millor és que agafeu el ferrocarril i el funicular Merkur, el quan us pujarà fins a 668 metres d'altura.

Baden

Baden / @visitbadenbaden

8. Pisa

La nostra estimada Itàlia ens regala aquesta meravellosa ciutat: Pisa. Ens trobem davant una ciutat preciosa, situada a prop de la desembocadura de riu Arno, a la Toscana. En aquest espai no us podeu perdre la 'Piazza dei Miracoli', la qual està presidida per la catedral de Pisa i la Torre de Pisa. Aquesta plaça està declarada com a patrimoni de la humanitat per la Unesco. Pisa té un munt d'edificis, monuments i museus per visitar: el monument de Garibaldi, l'església de 'Santa Maria della Spina' o el Museu nacional de San Matteo.

Pisa

Pisa / @visittuscany

9. Cracòvia

És la segona ciutat més important de Polònia, després de la capital de Varsòvia. En aquesta meravellosa ciutat no us podreu perdre la plaça 'Rynek Glowny', la basílica de Santa Maria, el 'Wielickza Salt Mine' (la Mina dels Misteris), el museu nacional de Cracòvia 'MNK Sukiennice', la catedral de Wawel o la 'Porta de Sant Florián', una torre gòtica polonesa. I tot i, no estar a Cracòvia, si tens ganes i vehicle, pots acostar-te al camp de concentració d'Auschwitz-Birkenau, a uns 70 quilòmetres de Cracòvia.

Vista de Wawel des del carrer Kanonicza

Vista de Wawel des del carrer Kanonicza / @visitkrakow

Ara, ja coneixes els 9 destins que ofereix l'aeroport de Girona, per què no aprofitar aquesta oportunitat? Gaudeix dels indrets més inèdits, gràcies a l'oferta 'low cost' i gràcies a aquesta petita guia on trobaràs alguns dels llocs que pots visitar a cada destinació. Bon viatge!