Atrapen a Banyoles dos lladres buscats per furts en cotxes a Santa Coloma i que feien compres amb les targetes robades

Els sospitosos van distreure les víctimes a l'aparcament d'un supermercat de la capital de la Selva per endur-se la bossa de mà

Objectes que els lladres feien servir per camuflar-se i cometre els furts a Santa Coloma de Farners

Objectes que els lladres feien servir per camuflar-se i cometre els furts a Santa Coloma de Farners / Mossos d'Esquadra

E.B.

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Banyoles han detingut dos homes especialitzats en furts i comptaven amb dues ordres de detenció de la comissaria de Santa Coloma de Farners. Els dos furters, compten amb antecedents policials i tenen 45 i 46 anys respectivament i se'ls acusa de furts i estafes.

Els fets van succeir aquesta setmana a Banyoles quan agents de Seguretat Ciutadana van identificar dos homes en el pàrquing d’un supermercat d’aquesta població. En fer comprovacions, van trobar-se que ambdós estaven buscats per la Unitat d’Investigació de la Comissaria de Santa Coloma de Farners.

El motiu d'aquesta ordre era que ambdós havien comès dos furts a dins de vehicles de l’aparcament d’un supermercat de Santa Coloma. S'havien emportat bosses de mà i posteriorment havien fet compres amb la targetes robades. Per tot això, els van detenir i els acusen de delictes de furt i d'estafa.

En el moment de l'escorcoll, els Mossos van trobar als sospitosos roba i complements que portaven per camuflar-se com ulleres sense vidres, barrets i gorres diverses. També objectes destinats a cometre diferents tipologies de robatoris com paper d'alumini presumptament destinat a neutralitzar les alarmes dels productes dels supermercats, un pot de líquid per cometre furts del tipus conegut com la “taca”, i una bossa de monedes de dos i un cèntim per furts amb el mètode de la "sembra".

Els dos furts dels que els acusen van succeir els dies 9 i 21 de setembre durant els matins en un aparcament d'un supermercat de Santa Coloma. El primer va produir-se quan els lladres van veure la víctima carregant bosses en el maleter i van aprofitar-ho per sostreure la bossa de mà. Aquesta no va poder veure els autors dels fets. Mentre que el segon cas en canvi, va ser el del mètode de la "sembra" quan una dona va distreure la víctima llençant monedes a terra i van aprofitar per emportar-se la bossa de mà.

En els dos casos, com van confirmar els investigadors, els autors van fer diverses compres de petits imports amb les targetes robades en comerços de poblacions properes.