Treballadors del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa demanen millores salarials

El Consell Comarcal millorarà la climatització i la instal·lació fotovoltaica de la residència Montsacopa

La façana del Consorci en una imatge d'arxiu.

La façana del Consorci en una imatge d'arxiu. / Consorci d'Acció Social de la Garrotxa

DdG

El Ple del Consell Comarcal de la Garrotxa d’aquest mes ha comptat amb la presència de treballadors del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa que han volgut evidenciar així el seu malestar i les seves reivindicacions salarials. En el torn de precs i preguntes, el president del Consell Comarcal ha explicat que el passat 2 d’octubre es va fer una reunió personal del CASG i se’ls va exposar que la solució per a fer millores salarials passa per la valoració de llocs de treball que s’està duent a terme actualment. En aquest sentit, el president Santi Reixach, ha destacat que des del 2018 s’han anat regulant certs aspectes com els triennis, la conciliació familiar o el teletreball.

Per altra banda, s’ha aprovat una modificació pressupostària de 115.906,25 euros, que s’ha disposat parcialment del romanent de tresoreria existent i dues partides que s’han anul·lat per baixa del servei. Aquests diners serviran per dur a terme diferents actuacions: l’adquisició del programari de gestió dels serveis d’educació del Consell Comarcal del Baix Empordà, la cobertura temporal de tasques de la vacant d’arquitecte que té actualment el Consell, la millora de la pintura i parquet de l’edifici del Consell i la incorporació d’un nou servei de suport emocional per al personal de l’ens comarcal.

La modificació de crèdit també contempla una transferència extraordinària per al Consorci d’Acció Social de la Garrotxa de 57.329,05 euros per al finançament de les millores en climatització i instal·lació fotovoltaica de la residència Montsacopa d’Olot. En els últims anys, aquest equipament ha hagut d’anar instal·lant aparells de climatització a causa de les altes temperatures. El Consell Comarcal aportarà 57.329,05 euros a la millora.