Diari de Girona

Diari de Girona

La Creu Roja vol aconseguir 7.800 joguines per a 2.600 infants gironins en risc d’exclusió social

La campanya arrencarà dissabte 11 de novembre amb una pedalada solidària a Girona amb Mou-te en Bici

Voluntaris de l’entitat catalongant joguines l’any passat. Creu Roja Girona

Amb el lema «Els seus drets en joc», l’àrea de Joventut de la Creu Roja de Girona dona el tret de sortida a la 31a edició de la campanya de recollida de joguines, que enguany vol aconseguir 7.800 jocs i joguines noves, educatives, no sexistes i no bèl·liques, que s’entregaran a principis de gener a 2.600 infants en risc d’exclusió social residents a les comarques gironines, que ja estan sent atesos per l’entitat.

La crisi derivada de la inflació ha empitjorat la situació de moltes famílies que tenen grans dificultats per a poder donar resposta a les seves necessitats bàsiques, especialment pel que fa a alimentació, l’habitatge, l’energia i el transport. En aquest context, les joguines passen a un segon pla per les famílies. Per això, assegura l’entitat, «aquesta campanya esdevé crucial per a garantir el dret que tenen els nens, nenes i joves a accedir al joc».

L’edició d’enguany arrencarà dissabte 11 de novembre a les onze del matí amb una pedalada solidària per a recollir joguines organitzada conjuntament amb Mou-te en Bici, que sortirà des del Centre Cívic de Can Ninetes de Girona i recorrerà un quilòmetre fins a la seu de la Creu Roja, al carrer Bonastruc de Porta. 

A banda de la recollida de joguines, l’entitat vol potenciar les donacions econòmiques entre la ciutadania i el món empresarial, ja que aquesta fórmula facilita que l’organització adquireixi directament a un preu «fora de mercat» les joguines en funció dels grups d’edat, preferències i necessitats individuals i així poder lliurar el joc o joguina que millor s’adapti a cada infant. 

El valor de la joguina educativa

Les joguines, defensa l’entitat, «no només són font d’oci per als infants, sinó que ajuden a millorar les seves habilitats comunicatives i a relacionar-se». I aquí, precisament, hi ha la importància de que cada nen tingui una joguina adequada a cada persona, edat i capacitats.

Compartir l'article

stats