La Creu Roja vol aconseguir 7.800 joguines per a 2.600 infants gironins en risc d’exclusió social

La campanya arrencarà dissabte 11 de novembre amb una pedalada solidària a Girona amb Mou-te en Bici

Voluntaris de l’entitat catalongant joguines l’any passat.

Voluntaris de l’entitat catalongant joguines l’any passat. / Creu Roja Girona

Meritxell Comas

Meritxell Comas

Amb el lema «Els seus drets en joc», l’àrea de Joventut de la Creu Roja de Girona dona el tret de sortida a la 31a edició de la campanya de recollida de joguines, que enguany vol aconseguir 7.800 jocs i joguines noves, educatives, no sexistes i no bèl·liques, que s’entregaran a principis de gener a 2.600 infants en risc d’exclusió social residents a les comarques gironines, que ja estan sent atesos per l’entitat.

La crisi derivada de la inflació ha empitjorat la situació de moltes famílies que tenen grans dificultats per a poder donar resposta a les seves necessitats bàsiques, especialment pel que fa a alimentació, l’habitatge, l’energia i el transport. En aquest context, les joguines passen a un segon pla per les famílies. Per això, assegura l’entitat, «aquesta campanya esdevé crucial per a garantir el dret que tenen els nens, nenes i joves a accedir al joc».

L’edició d’enguany arrencarà dissabte 11 de novembre a les onze del matí amb una pedalada solidària per a recollir joguines organitzada conjuntament amb Mou-te en Bici, que sortirà des del Centre Cívic de Can Ninetes de Girona i recorrerà un quilòmetre fins a la seu de la Creu Roja, al carrer Bonastruc de Porta. 

A banda de la recollida de joguines, l’entitat vol potenciar les donacions econòmiques entre la ciutadania i el món empresarial, ja que aquesta fórmula facilita que l’organització adquireixi directament a un preu «fora de mercat» les joguines en funció dels grups d’edat, preferències i necessitats individuals i així poder lliurar el joc o joguina que millor s’adapti a cada infant. 

El valor de la joguina educativa

Les joguines, defensa l’entitat, «no només són font d’oci per als infants, sinó que ajuden a millorar les seves habilitats comunicatives i a relacionar-se». I aquí, precisament, hi ha la importància de que cada nen tingui una joguina adequada a cada persona, edat i capacitats.

Subscriu-te per seguir llegint