Personal d’ambulàncies denuncia que no s’està internalitzant el servei

Representants sindicals de Girona lamenten el mal estat dels vehicles i la precarietat laboral que pateixen

Sindicats del transport sanitari en una protesta.

Sindicats del transport sanitari en una protesta. / Intersindical

L.T.

Els sindicats i plataformes CGT, Intersindical-CSC, CNT, ASAC, Tècnics en lluita i Salvem les Ambulàncies, han tornat a exigir la internalització del servei dambulàncies de Catalunya. Recorden que la proposició de llei perquè aquest servei sigui públic està a punt d’arribar a la seva fase de debat. «Suposa un punt d’inflexió en el futur del sector i una oportunitat que no ens podem deixar perdre», han dit els representants dels treballadors. Han demanat als grups polítics que no facin «ulls clucs» i donin suport a la proposta. A més, han recordat que el 90% de les 1.300 ambulàncies catalanes està en mans privades.

Juan Ramon Rodríguez, portaveu del Sindicat del Transport Sanitari de Girona, ha denunciat el «lamentable estat en què es troben molts dels vehicles, l’obsolescència dels materials i la precarietat laboral que afecta els 5.000 professionals que treballen en aquest sector». Alhora, ha criticat la «nul·la fiscalització» dels compromisos concursals per part de les empreses adjudicatàries que fan que no es pugui prestar un servei de qualitat.

«No podem consentir que una despesa pública de 2.000 milions d’euros i que representa el concurs públic amb més dotació pressupostària no estigui ben fiscalitzat», alerta. Per aquest motiu, els representants dels treballadors han tornat a apostar per la internalització del servei com a solució i Rodríguez també lamenta que durant moltes legislatures la Generalitat «hagi estat incapaç de revertir el mal servei que presten les empreses adjudicatàries». Així, considera que «ha arribat el moment que el Govern, a través del Catsalut i l’empresa pública SENSA assumeixi la totalitat de servei.